Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στην Κύπρο επιστρέφει τα ξημερώματα της Τρίτης από τη Βοστώνη, όπου έδινε τον δικό του αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή, ο μικρός Αντώνης.

Την είδηση της επιστροφής του γνωστοποίησε η ίδια η οικογένεια του μικρού μέσω σχετικής ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης, κατάφερε να νικήσει τη μάχη με τη νόσο της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας τύπου 1. Πρόκειται για μία σπάνια εκφυλιστική και καταληκτική νόσο, με την οποία διαγνώστηκε όταν ήταν μόλις πέντε μηνών.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ Χριστίνα Γιαννάκη, σημείωσε πως ο μικρός Αντώνης υποβλήθηκε σε γονιδιακή θεραπεία στο νοσοκομείο της Βοστώνης, ενώ εξήγηση ότι το παιδί ξεκίνησε το σωτήριο, όπως αποδείχτηκε, ταξίδι του για τη Βοστώνη πριν από δύο μήνες. Η έγχυση του φαρμάκου έγινε λίγες μέρες μετά την άφιξη του παιδιού στο νοσοκομείο και σήμερα, δύο μήνες μετά, η Κύπρος θα υποδεχτεί και πάλι ένα μικρό αγγελούδι που σφύζει από ζωή.

Το ταξίδι της επιστροφής θα ξεκινήσει σήμερα στις 19:00 ώρα Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί μια στάση στη Νυρεμβέργη για ανεφοδιασμό και ακολούθως ο μικρός Αντώνης θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας τα ξημερώματα της Τρίτης.

Πάντως η οικογένεια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια, στην ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλο τον κόσμο που βοήθησε τον μικρό Αντώνη να σταθεί στα πόδια του και να παλέψει για τη ζωή του, εξέφρασε μάλιστα ιδιαίτερη εκτίμηση προς την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.