Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Το πράσινο φως από τον πολιτικό μηχανικό, που εξέτασε τη στατικότητα του εργοστασίου που έγινε χθες παρανάλωμα του πυρός στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου περιμένουν οι αρμόδιες αρχές για διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς και της τραγωδίας.

"Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει είτε πτώση οροφής είτε άλλων υλικών. Άρα αφού αποκατασταθεί η στατική επάρκεια του κτιρίου θα εισέλθουν μέσα με τους συναδέλφους της αστυνομίας, με την ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία με το γραφείο επιθεώρησης εργασίας αν χρειαστεί για να πιστοποιήσουμε αυτή την πληροφόρησή την οποία έχουμε για το τι έχει συμβεί." ανέφερε ο Εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής. 

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Γιαννάκης Χαραλάμπους είπε ότι " Ο θανόντας εργαζόταν σε ένα ντεπόζιτο το οποίο συγκολλούσε. Σε κάποια στιγμή ανεφλέγη και ίσως λόγω κάποιων αναθυμιάσεων ακολούθησε έκρηξη και αστραπιαία πυρκαγιά σ’ όλο το εργοστάσιο. Έγιναν προσπάθειες να ανασυρθεί το θύμα, δεν έγινε κατορθωτό και είχαμε ως αποτέλεσμα ένα θύμα και δύο τραυματίες."

Για την τραγωδία στο εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρογεννητριών και ηλεκτρικών πάνελ διεξάγουν έρευνες τόσο η Αστυνομία, όσο και το τμήμα επιθεώρησης εργασίας 

"Παίρνουμε καταθέσεις. Ακόμη πρέπει να γίνει αυτοψία εκεί του χώρου, να μπούμε μέσα για να δούμε το χώρο και μετά θα έχουμε αποτέλεσμα." δήλωσε η λειτουργός του τμήματος επιθεώρησης εργασίας Ευαγγελία Τσουλόφτα. 

Η έκθεση του πολιτικού μηχανικού αναμένεται να είναι έτοιμη την ερχόμενη εβδομάδα και εάν χρειάζεται θα γίνουν εργασίες στήριξης της οροφής και θα εκπονηθεί ειδικό σχέδιο για τις έρευνες 

Στο σημείο σήμερα βρέθηκαν τόσο εργαζόμενοι όσο και οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου, εμφανώς ανήσυχοι για τις εξελίξεις και τον αδόκητο χαμό του 62χρονου, η κηδεία του οποίου θα τελεστεί αύριο στις έντεκα το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Δευτερά.