Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ant1

Τα αίτια της τραγωδίας που οδήγησαν στο θάνατο 62χρονου, από τη Δευτερά, στο φλεγόμενο εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, αναζητούν οι αρχές.

Μέχρι στιγμής στο εργοστάσιο δεν έχει παρατηρηθεί η οποιαδήποτε κινητικότητα, παρά το γεγονός ότι ώρα 8.00 άλλαξε η βάρδια των μελών που επιβλέπουν την περιοχή.

Το σημείο βρίσκεται υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας από χθες σε ολοήμερη βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, εκκρεμεί έρευνα από την πυροσβεστική, ενώ αναμένεται να σπεύσουν στο σημείο τόσο οι ειδικοί της πυροσβεστικής όσο και μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και των Ηλεκτρολογικών -μηχανικών Υπηρεσιών για να διεξάγουν έρευνες.

Ωστόσο, για να πραγματοποιηθούν οι εν λόγω έρευνες πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα που παρουσιάζεται όσον αφορά τη στατικότητα του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, λόγω των μεγάλων ζημιών που υπέστη το κτίριο φέρεται πως υπάρχει κίνδυνος, όπως μας ανάφεραν οι ειδικοί, να πέσει η οροφή του εργοστασίου και γι’ αυτό δεν έχουν γίνει οι έρευνες που έπρεπε να γίνουν και να παραληφθούν τα κατάλληλα τεκμήρια και να εξακριβωθεί πως ακριβώς ξέσπασε η εν λόγω πυρκαγιά.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να έρθει στο σημείο οι πολιτικοί μηχανικοί με πρωτοβουλία το ιδιοκτήτη του εργοστασίου, ούτως ώστε να αποφανθούν ποια είναι η στατικότητα του κτιρίου και αν τίθεται ζήτημα ασφάλειας.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ασφάλεια για να εισέλθει κόσμος εντός του εργοστασίου τότε θα πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες υποστήριξης, ούτως ώστε να αποφευχθεί η πτώση της οροφής.