Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Με κατάσβεση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο με τις ηλεκτρογεννήτριες και τα ηλεκτρικά πάνελ, στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, άρχισε και η διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Το έργο των ειδικών της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας δύσκολο, αφού στο εργοστάσιο την ώρα της πυρκαγιά, υπήρχε πραγματική κόλαση με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 800 βαθμούς, λόγω των πολλών και εύφλεκτων υλικών

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της  Πυροσβεστικής Πολύβιος Χατζηβασιλείου,

Δεν ήταν οτιδήποτε κακόβουλο. Ήταν παραπάνω, κακή, ανθρώπινο λάθος

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις, δείχνουν ατύχημα από ανθρώπινο λάθος. Γι αυτό και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργεια.

 Την ίδια ώρα ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, ανέφερε πως οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το θύμα, ασχολείτο με οξυγονοκόλληση και το πιθανότερο, υπήρχαν εύφλεκτα υλικά κοντά του.

Αστυνομία και Πυροσβεστική διερευνούν επίσης μαρτυρίες για κλειστές πόρτες όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στη σκηνή: «Έγινε τεράστιο χάος με την πυροσβεστική γιατί προσπαθούσαν να ανοίξουν τις πόρτες να μπουν μέσα, σε 10 λεπτά ήταν εδώ, τις έσπασε η πυροσβεστική μπήκαν μέσα, έδωσαν περισσότερο βάρος στα εργοστάσια που ήταν κολλητά».

Λόγω πυρκαγιάς έκλεισε για δύο και πλέον ώρες και η λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού προς τον κυκλικό κόμβο Καλαμών και από τις δύο κατευθύνσεις.

Αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος και ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, αφού για να πάνε στον προορισμό τους, έπρεπε να ακολουθήσουν άλλες διαδρομές