Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Εκρήξεις και κόλαση πυρός στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, το πρωινό της Πέμπτης. Οι πυκνοί μαύροι καπνοί από εργοστάσιο για ηλεκτρογεννήτριες και ηλεκτρικά πάνελ, ήταν ορατοί από μεγάλη απόσταση.

Όπως αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας στην κάμερα του ΑΝΤ1: «Ακούσαμε ένα μπαμ. Πεταχτήκαμε έξω από το εργοστάσιο και είδαμε μεγάλη φωτιά που εξαπλώθηκε στο κτίριο».

Οι εκρήξεις στο φλεγόμενο εργοστάσιο απανωτές.

Με την κατάρρευση της οροφής οι φλόγες φουντώνουν και αρχίζουν να κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμα τους.

Πανικόβλητοι οι εργαζόμενοι σε διπλανά εργοστάσια, βγαίνουν στο δρόμο και τρέχουν για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους που κινδυνεύουν. Ενώ με αγωνιώδεις προσπάθειες προσπαθούν να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς

Όπως ανέφερε ένας μάρτυρας: «Πετάγονταν μικρά κομμάτια εύφλεκτα πλαστικά, αλλά τα σβήναμε. Γίνονταν συνέχεια εκρήξεις. Ακούσαμε ότι μέσα είχε γκάζι, βαρέλες λαδιού, πετρέλαια».

Σε λιγότερο από δέκα λεπτά, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, φθάνουν στη σκηνή και αρχίζουν τη μάχη με τις φλόγες

Με ρίψεις νερού και από τις τέσσερις πλευρές του εργοστασίου, κατορθώνουν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο

Ο Διευθυντής της  Πυροσβεστικής, Πολύβιος Χατζηβασιλείου, ανέφερε πως «Πρώτο μας μέλημα όταν φθάσαμε στη σκηνή του επεισοδίου, ήταν η διάσωση των εργαζομένων. Είχαμε πληροφορηθεί άμεσα, ότι ήταν τέσσερις εργαζόμενοι μέσα στο εργοστάσιο».

Ένας από τους εργαζόμενους, ο Γιώργος Αθηνοδώρου, 62 ετών από τη Δευτερά, βρίσκει φρικτό θάνατο. Ενώ με εγκαύματα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και δύο συνάδελφοι του.

«Έχουν τραυματιστεί στα χέρια στην προσπάθεια τους, να μετακινήσουν και να βοηθήσουν το νεκρό, κάηκαν και αυτοί, αλλά είναι σε καλή κατάσταση», ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος.

Ο άτυχος εργάτης ασχολείτο με οξυγονοκόλληση την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Δίπλα του υπήρχαν εύφλεκτα υλικά, όπως και στους άλλους χώρους του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει πύρινη κόλαση, με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ ψηλές

Στη σκηνή της τραγωδίας έσπευσε και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος προέβη σε αυτοψία, καθώς και οικείοι του άτυχου εργάτη. Ενώ με την κατάσβεση της φωτιάς, άρχισε η διερεύνηση των αιτίων