Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ναρκωτικές, παραισθησιογόνες ουσίες σε πνευματικές τελετές εξαγνισμού πνεύματος και σώματος.

Οι λεπτομέρειες του θανάτου 34χρονης Λετονής στη Λάρνακα, σοκάρουν.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο βοηθός εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, αναφέρει πως «Προέκυψε μαρτυρία ότι βρισκόταν μαζί με άλλα πρόσωπα σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου. Είχε χάσει τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Με βάση μαρτυρία έλαβαν συγκεκριμένο ρόφημα που μπορεί να είχε ναρκωτική ουσία.»

Στην τελετή μετείχαν 20 πρόσωπα. Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε στην Αραδίππου, όμως είχαν προηγηθεί παρόμοιες στη Λεμεσό και την Πάφο.

Η μυστικιστική τελετή, θα διαρκούσε συνολικά 4 μέρες, με τον κάθε ενδιαφερόμενο να πληρώνει αδρά, γύρω στα 150 ευρώ, για τη συμμετοχή του.

Εκεί, προσφέρθηκε στους παριστάμενους ρόφημα που όπως ανέφεραν σε καταθέσεις κάποιοι από τους συμμετέχοντες, θα εξάγνιζε το πνεύμα τους. Αυτό το κοκτέιλ ναρκωτικών όμως, στάθηκε μοιραίο για την 34χρονη Λετονή.

Ως ύποπτη συνελήφθη 50χρονη, ρωσικής καταγωγής, που είναι μόνιμη κάτοικος Λεμεσού. Με βάση τις μαρτυρίες ήταν εκ των διοργανωτών. Τελεί υπό κράτηση σε ιδιωτική κλινική, λόγω κυοφορίας, ενώ εκεί διεξήχθη σήμερα και η συνεδρίαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την 6ημερη κράτησή της.

Παράλληλα, ο υποδιοικητής της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης, αναφέρει πως για την υπόθεση «Αναζητείται ακόμη ένα άτομο τρίτης χώρας άντρας και αναμένονται και οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις που θα δώσουν φως σε όλες τις έρευνες.»

Για τον εντοπισμό του άντρα που φέρεται να κατάγεται από την Κολομβία, ζητήθηκε η συνδρομή της Interpol και της Europol καθώς εγκατέλειψε την Κύπρο.