Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Φ

Σε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής του Απόλλωνα, Αντριάν Γκούλα, η οποία θα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου στο στάδιο«Αλφαμέγα».

Δείτε εδώ ζωντανα την παρουσίαση

 

Κίρζης: "Μιλήσαμε και νωρίτερα με τον Γκούλα, αλλά προτίμησε να ξεκουραστεί. Με την απόφαση να αποχωρήσει ο Ματσίν, αμέσως μας ήρθε στο μυαλό ο Γκούλα. Συναντηθήκαμε το Πάσχα στο Λονδίνο. Καθίσαμε αρκετές ώρες και είχαμε ταύτιση ιδεών. Δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι ομάδες του. Ζητώ την στήριξη του κόσμου, να επαναφέρουμε τον Απόλλωνα εκεί που θέλουμε και τον συνηθίσαμε."

Γκούλα:  "Είναι τιμή μου που έρχομαι σε αυτή την ομάδα. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για αυτή την ομάδα και τον κόσμο."

Αν ευελπιστεί ότι στον Απόλλωνα θα αναδείξει νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως έκανε στις προηγούμενες του ομάδες: "Στόχος μας είναι η πρώτη ομάδα, ωστόσο θα δούμε και τις ακαδημίες. Έχουμε ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις του 2006 και όσοι έχουν όρεξη να δουλέψουν θα είναι μαζί μας."

Για το μεταγραφικό του πλάνο: "Να φτάσουμε τον Απόλλωνα σε διεθνές επίπεδο. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και να βρούμε καλούς παίκτες. Συζητάμε καθημερινά με την διοίκηση σε ποιες θέσεις θα ενισχυθούμε. Χρειάζεται πρώτα να τσεκάρουμε το υπάρχον ρόστερ και στην πορεία να βρούμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε."

Τι έμαθε για τον Απόλλωνα πριν έρθει: "Πάντα με αρέσει να ακούω το όραμα της ομάδας, αυτά που μου είπε ο Πρόεδρος με ικανοποίησαν. Είδα βίντεο και πληροφορήθηκα για την ομάδα. Ήταν ένα πολύ καλό βήμα για μένα, ήρθα σε πολύ μεγάλη ομάδα."

Για την φιλοσοφία του: "Μου αρέσει το επιθετικό και κυρίαρχο ποδόσφαιρο. Κρατώντας τις ισορροπίες."

Ποιος είναι ο στόχος του Απόλλωνα: "Οι στόχοι μας είναι να υπάρχει καθημερινή πρόοδος. Να επιστρέψει ο Απόλλωνας στην Ευρώπη."

Αν ξεχώρισε κάποιους ποδοσφαιριστές: "Είναι μια διαρκείς διαδικασίας και βλέπουμε μέρα με την μέρα, ποιος έχει ηγετικές ικανότητες στην ομάδα. Ένιωσα ότι υπάρχουν ηγέτες στην ομάδα και είναι σημαντικό. Χρειάζεται να πάρουμε αυτά τα στοιχεία, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι είμαστε ομάδα."

Για τις μεταγραφές που έγιναν: "Χτίζουμε μια νέα ομάδα. Είναι πολύ σημαντική η δυναμική τον παικτών, ο Ζμέρχαλ έχει πολύ ποιότητα. Είναι σημαντικό που μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις. Έχουμε ως στόχο να κατεβεί ο μέσος όρος ηλικίας στην ομάδα. Θέλουμε να ενσωματώσουμε νεαρούς στην πρώτη ομάδα."

Για το ότι ο Απόλλωνας είχε δύο αποτυχημένες σεζόν: "Βήμα-βήμα, καθημερινή πρόοδος και σκληρή δουλειά αυτό θέλει ο Απόλλωνας".

Για τις επόμενες προσθήκες: "Χρειαζόμαστε ακόμα τέσσερις με πέντε μεταγραφές". 

 

Kίρζης-Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ο Γκούλα θα επαναφέρει τον Απόλλωνα στις επιτυχίες: "Ο προπονητής είναι το Α και το Ω της κάθε ομάδας. Όταν δεν υπάρχει σταθερότητα στο θέμα προπονητή, υπάρχουν και οι συνέπειες. Κάτι που είδαμε στον Απόλλωνα, δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα αλλά ήταν το κύριο. Είναι πολύ δύσκολο όταν αλλάζει συνέχεια προπονητές. Πέρασαν 8 τεχνικοί τα τελευταία δύο χρόνια. Βγάλαμε πλάνο για το τι θέλουμε σαν ομάδα, ώστε να μην καθορίζει ο κάθε προπονητής τη θέλει για την ομάδα. Ξέραμε εμείς τι θέλαμε και γι’αυτό επιλέξαμε τον Γκούλα."

Για τον προϋπολογισμό: "Θα είναι μειωμένος, αλλά δεν θα είναι εις βάρος του ρόστερ. Θέλουμε να φέρουμε ποδοσφαιριστές που αξίζουν αυτά που παίρνουνε. Να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν."

Για τα εισιτήρια διαρκείας: "Αντιλαμβάνομαι ο κόσμος, μετά την χειρότερη χρονιά τα τελευταία 12 χρόνια είναι κουμπωμένος. Θα ήθελα να δω αυτό που είδα στον ημιτελικό με την Πάφο, που πρώτη φορά είδα σαν Απολλωνιστάς. Πιστεύω θα υπάρξει αύξηση στην συνέχεια."

Για το οικονομικό: "Είναι η πιο δύσκολη χρονιά οικονομικά, όμως όπως κάναμε κάθε φορά θα τα φέρουμε εις πέρας. Έγιναν και λάθη στους ποδοσφαιριστές, που έφερα αποζημιώσεις. Οι παίκτες του Απόλλωνα είναι κακομαθημένοι, δεν είναι συνηθισμένοι να είναι απλήρωτοι έστω και ένα μήνα. Είμαστε σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του Μπακένγκα, χρωστάμε ένα μήνα και κάτι, θα λυθεί το θέμα."

Για την φορολογία: "Δεν έχουμε καμία οφείλει, πληρώνουμε το σχέδιο που έχει εγκριθεί. Θα βοηθήσει η αύξηση των εσόδων από το στοίχημα. Είναι κρίμα να δίνονται αυτά τα ποσά στο ποδόσφαιρο. Μπήκε και το νέο φρούτο που λέγεται Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία κάθε έρευνα που κάνει πληρώνεται και το ποσό μικραίνει περισσότερο. Πολύ μικρό ποσό για το τι προσφέρει το ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε τους φόρους μας, αλλά θέλουμε και την βοήθεια."

Για τον Ματσίν: "Δεν πετύχαμε τίποτα από τους στόχους που βάλαμε. Ούτε πρωτάθλημα, ούτε κύπελλο, ούτε εξάδα. Δεύτερο ήταν η νοοτροπία. Δεν είναι δικαιολογία όμως και να πάω να παίζω παιχνίδια κυπέλλου με…13 αμυντικούς! Δείχνει ότι δεν πιστεύει στην ομάδα και χαλά την ιστορία και τα όσα φτιάξαμε εμείς την ομάδα. Ήθελε δύο παίκτες 33 και 35 ετών και όταν γίνεται μία αρχή δεν μπορώ να πάω να επενδύσω σε τόσους μεγάλους ηλικιακά ποδοσφαιριστές. Αυτοί ήταν οι κύριοι λόγιοι, αλλά υπήρχαν κι άλλοι".

Για τον Φοίβο Βάκη: "Είναι επεισόδια μίας κακής ταινίας. Θέλω να το λύσουμε ενδοοικογενειακά. Είναι θέμα που αφορά την εταιρεία τον Απόλλωνα. Έχει προσφέρει πολλά ο κ. Βάκη. Έχει βοηθήσει πολλές φορές την ομάδα. Δεν μπορούμε να μην ακούμε και την άλλην πλευρά, την άλλη άποψη. Ο κ. Μαραγκός δεν ήθελε να συναντηθεί με τον κ. Βάκη. Εγώ, στη συνάντηση που είχα με τον κ. Μαραγκό του είπα πως αυτά που έγιναν δεν έπρεπε να γίνουν. Το να βγάζουμε έτσι πράγματα προς τα έξω είναι εντελώς λάθος. Ο κύριος Φοίβος θα είναι ο εκπρόσωπος του Απόλλωνα στην ΚΟΠ. Είμαστε ξεκάθαροι".

Για τον Σωφρόνη: "Μιλήσαμε και του είπα υπάρχει προτεραιότητα ξένου προπονητή. Δεν τον φώναξα για συνέντευξη, γιατί ξέρω ποιος είναι. Του έχω μεγάλη εκτίμηση, ωστόσο η απόφαση μου ήταν αυτή."