Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φ

Απάντηση στους επικριτές του έδωσε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι μετά την πρόκριση της εθνικής ομάδας της Ιταλίας στους «16» του EURO. 

Ενα buzzer beater του Ματία Τζακάνι, στο 8ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έσωσε από την... αγωνία την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και την έστειλε στους «16» του EURO 2024. Το 1-1 που απέσπασε η «σκουάντρα ατζούρα» από την Κροατία στη Λειψία της χάρισε τη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου και την πρόκριση στα νοκ-άουτ, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (29/6) την Ελβετία.

«Αξίζαμε να περάσουμε. Μπορεί να σκοράραμε στο 98’, αλλά ήταν δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία και την αξίζαμε. Τώρα έχουμε μια ευκαιρία μπροστά μας να προχωρήσουμε περισσότερο» ανέφερε ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε: 

«Η κριτική είναι μέρος της δουλειάς μας. Πριν από τους αγώνες βλέπουμε χιλιάδες παιδιά να μας περιμένουν με τις ώρες για να μας δουν για ένα δευτερόλεπτο καθώς φεύγουμε από το ξενοδοχείο. Όταν όμως διαπιστώνω πως είμαι στόχος για κάποιους, εξαγριώνομαι. Τους λυπάμαι, γιατί μας περιμένουν στη γωνία. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει από την Κροατία, είναι μια πολύ καλή ομάδα. Κάποιοι είχαν έτοιμο το δηλητήριο. Όμως αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο. Μην ανησυχείτε για μας. Έχτισα αυτή την ομάδα για να είναι καλή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και είναι πολύ όμορφο που δικαιωθήκαμε από την προσπάθεια που κάναμε μέχρι το 98’». 

sdna.gr