Τηλεόραση Ραδιόφωνο
P

Με την πρώτη -αναμενόμενη- νίκη,  η Εθνική ομάδα Αντισφαίρισης Γυναικών ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους αγώνες της Γ΄ κατηγορίας της Ευρωπαϊκή Ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου “Billie Jean King Cup” που διεξάγονται στη Μολδαβία.  

Στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου, νίκησε την ομάδα του Σαν Μαρίνο με 3-0 και έκανε το πρώτο βήμα για να κατακτήσει το μοναδικό εισιτήριο ανόδου στη Β΄ κατηγορία, ανάμεσα σε έντεκα συνολικά εθνικές ομάδες που συναγωνίζονται στο Κισινάου. Αύριο η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Αλβανία. Η τέταρτη ομάδα του Β’  Ομίλου είναι η Αρμενία.

 

Ξεμούδιασμα με Σαν Μαρίνο

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, η αναμέτρηση εξελίχθηκε πιο εύκολα και από προπόνηση για την Ντάρια Φράιμαν απέναντι στην Ταλίντα Τζιάρντι. Το τελικό 2-0 χωρίς να χάσει γκέιμ, τα 47 λεπτά συνολικής διάρκειας του αγώνα, και το 50-14 στους κερδισμένους πόντους, δεν χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης.

Στη συνέχεια η Ραλούκα Σερμπάν αντιμετώπισε την Σίλβια Αλλέττι χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες. Κέρδισε εύκολα και τα δύο σετ με 6-2 και 6-1 σε 58 λεπτά. Οι συνολικοί πόντο στον αγώνα ήταν 54-25 υπέρ της Ραλούκα.

Με την αναμέτρηση να έχει κριθεί, το Διπλό είχε περιορισμένο ενδιαφέρον, ωστόσο η Μαρία Κωνσταντίνου και η Κλειώ Μαρία Ιωάννου αγωνίστηκαν με σοβαρότητα στο ξεκίνημα και προηγήθηκαν με 4-1 στο πρώτο σετ, έχοντας ως αντιπάλους τις Τζόρτζια Μπενεντετίνι και Έμμα Πελιτσιαόνι. Στο σημείο εκείνο ο αγώνας διακόπηκε για αρκετές ώρες λόγω βροχών. Η επανέναρξη βρήκε το κυπριακό δίδυμο να επιβάλλεται με άνεση με 2-0 χωρίς να χάσει άλλο γκέιμ, σε ένα αγώνα 51 λεπτών καθαρού χρόνου.  

Ο κάπτεν της ομάδα Πόλυς Ιωαννίδης έχει στη διάθεση του και την Νίνα Ανδρονίκου.

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα :

Κύπρος -Σάν Μαρίνο 3-0

Φράιμαν Ντάρια (CYP) – Giardi Talita (SMR)   2-0 (6-0, 6-0)

Σερμπάν Ραλούκα (CYP) – Alletti Silvia (SMR) 2-0 (6-2. 6-1)

Κωνσταντίνου Μαρία / Ιωάννου Κλειώ Μαρία (CYP) -Benedettini Giorgia / Pelliccioni Emma (SMR)            2-0 (6-1, 6-0)..

 

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου

17 Ιουνίου 2024