Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης, φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και εξέφρασε τα έντονα παράπονα της ομοσπονδίας για τις προκλητικές πράξεις των Τούρκων, οι οποίοι έβαλαν την σημαία του ψευδοκράτους αντί της Κυπριακής δημοκρατίας δίπλα από το όνομα της Ολίβιας Φωτοπούλου, η οποία αγωνίζεται στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών / Γυναικών, το οποίο διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Σμύρνη.

Επίσης ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ αποκάλυψε στην Χρυστάλα Βιλάνου, ότι και στην έναρξη της διοργάνωσης ενώ το όνομα της χώρας μας στα Αγγλικά ήταν ορθό (CYPRUS) αντιθέτως στην Τουρκική γλώσσα έγραφαν την Κύπρο, ως Βόρεια Κύπρος.

Η ΚΟΕΑΣ αντέδρασε, κατήγγειλε το περιστατικό και βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς αύριο είναι μία ημέρα που θα αγωνιστούν αρκετοί αθλητές μας και ελπίζουμε να μην έχουμε ανάλογα περιστατικά. Είναι μία ημέρα όπως είπε ο Περικλής Μάρκαρης που περιμένουμε να πάρουμε μετάλλια και αναμένουμε να δούμε πως θα μας αντιμετωπίσουν στις απονομές. Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου στην Ολίβια Φωτοπούλου θα γίνει αύριο. 

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Περικλή Μάρκαρη!