Τηλεόραση Ραδιόφωνο
22

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Και τώρα οι δύο τους. Από τη μια το ΑΠΟΕΛ, η ομάδα που ήταν στην κορυφή σε ολόκληρη την δεύτερη φάση αλλά και στις περισσότερες αγωνιστικές της πρώτης... και από την άλλη η ΑΕΚ που έκανε την μεγαλύτερη αντεπίθεση στη διάρκεια του πρωταθλήματος από τότε που άλλαξε τον προπονητή της έχοντας την ευκαιρία στην τελευταία αγωνιστική να βγει για πρώτη φορά πρώτη και να σηκώσει την κούπα στο ΓΣΠ.

Είναι μία μονομαχία κορυφής με το μεγαλύτερο δυνατό κίνητρο για τους πρωταγωνιστές. 17 χιλιάδες οπαδοί του ΑΠΟΕΛ θα δημιουργήσουν καυτή ατμόσφαιρα στις τρεις διαθέσιμες εξέδρες ενώ στη βόρεια θα βρίσκονται οι 50 παράγοντες και φίλοι της ΑΕΚ.

5 χρόνια αποχής από τους τίτλους έχουν προκαλέσει μεγάλη δίψα στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ που ήταν μαθημένος η ομάδα του να σαρώνει τα πρωταθλήματα τα προηγούμενα χρόνια.
Για την ΑΕΚ είναι ιστορική ευκαιρία που παρουσιάζεται ύστερα από τριάντα χρόνια παρουσίας, να πάρει στην Λάρνακα το πρώτο τρόπαιο πρωταθλήτριας.

Αν το ΑΠΟΕΛ πάρει το πρωτάθλημα (νίκη ή ισοπαλία) θα γίνει η απονομή στο ΓΣΠ και το πανηγύρι θα μεταφερθεί στο οίκημα του σωματείου στη Λευκωσία.
Αν η ΑΕΚ κερδίσει θα παραλάβει το τρόπαιο της πρωταθλήτριας αργότερα στην ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ όπου θα έχουν συγκεντρωθεί οι οπαδοί της για να δουν από γιγαντοοθόνη τον μεγάλο αγώνα.

Ό,τι καλύτερο διαθέτουν θα παρατάξουν οι δύο προπονητές καθώς στον καθοριστικό αγώνα πάνε στο ΓΣΠ με όλα τα "όπλα" τους.

Νορβηγική ομάδα διαιτητών έρχεται για το μεγάλο παιχνίδι. Άρχων της αναμέτρησης ορίστηκε ο  Αντρέας Έσκας Άεσπεν,  βοηθοί του οι Ζαν Έρικ Ένγκαν και Όλαβ Ντειλ, στο VAR ο Χάραλντ Χάγκεν με βοηθό τον Κυριάκο Σωκράτους, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή και παρατηρητής ο Γιώργος Νικολάου.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις επτά το βράδυ.