Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξ

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει σχεδόν 139 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερες από εκατό αθλήτριες, οι οποίες υπήρξαν θύματα σεξουαλικής επίθεση από τον Λάρι Νασάρ, πρώην ιατρός της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ.

    Ο Νασάρ εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, αφού καταδικάσθηκε το 2017 και το 2018 για δύο δεκαετίες σεξουαλικής βίας, ενώ ανάμεσα στα πολλά θύματά του, συμπεριλαμβάνεται και η κορυφαία γυμνάστρια και Ολυμπιονίκης, Σιμόν Μπάϊλς.

    Η αποζημίωση που αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση είναι μια απάντηση σε καταγγελίες που υποβλήθηκαν από πολλά θύματα που κατηγόρησαν την ομοσπονδιακή αστυνομία (το FBI) ότι δεν διεξήγαγε «επαρκή έρευνα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

    «Αυτοί οι ισχυρισμοί έπρεπε να είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη από την αρχή», παραδέχθηκε ο Μπέντζαμιν Μάϊζερ, βοηθός του υπουργού, προσθέτοντας: «Αυτά τα χρήματα δεν θα αναιρέσουν την ζημιά που προκάλεσε ο Νασάρ, αλλά ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν τα θύματα των εγκλημάτων του να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να συνεχίσουν την επούλωση των τραυμάτων τους».