Τηλεόραση Ραδιόφωνο
M

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι στην κορυφή του «πίνακα μεταλλίων» για τέταρτους συνεχόμενους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το καλοκαίρι στο Παρίσι, ενώ η Γαλλία θα σημειώσει μεγάλη άνοδο, φτάνοντας από την όγδοη στην τρίτη θέση, σύμφωνα με πρόβλεψη 100 ημερών από την τελετή έναρξης, που δημοσίευσε σήμερα η Gracenote της Nielsen, ακριβώς 100 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού,

Ο πίνακας εικονικών μεταλλίων  της Gracenote, ο οποίος καταρτίζεται χρησιμοποιώντας δεδομένα αποτελεσμάτων από επίσημους  κορυφαίους αγώνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έχει τις ΗΠΑ στην κορυφή τόσο σε αριθμό χρυσών μεταλλίων (39) όσο και σε συνολικό αριθμό μεταλλίων (123). 

Οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες -μετά το Παρίσι- στο Λος Άντζελες το 2028.

Η Γαλλία προβλέπεται να κατακτήσει 28 χρυσά μετάλλια και 55 συνολικά, ένα άλμα 18 χρυσών και 22 μεταλλίων από την επίδοσή της στο Τόκιο πριν από τρία χρόνια, και θα αντικαταστήσει την Ιαπωνία, στην τρίτη θέση του πίνακα.

 Η Κίνα, η τελευταία χώρα εκτός από τις ΗΠΑ που βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων, θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση με 35 χρυσά μετάλλια, ενώ η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία και η Ιαπωνία θα κερδίσουν την τέταρτη υψηλότερη ποσότητα χρυσών μεταλλίων με 13, προβλέπει η Gracenote.

Η ομάδα της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν πέμπτη στον πίνακα μεταλλίων του Τόκιο, αλλά μόνο λίγοι Ρώσοι και Λευκορώσοι θα αγωνιστούν στο Παρίσι ως ουδέτεροι αθλητές λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία, της οποίας οι αθλητές δυσκολεύτηκαν να προετοιμαστούν για τους Αγώνες λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, προβλέπεται να κερδίσει τρία χρυσά και 13 συνολικά μετάλλια στο Παρίσι.

Στο κάτω μέρος του πίνακα, το Τατζικιστάν, η Φινλανδία, ο Σαν Μαρίνο, το Τρινιντάντ κ’ Τομπάγκο, η Βόρεια Κορέα, τα Νησιά Φίτζι, ο Παναμάς και το Βιετνάμ προβλέπεται να κερδίσουν ένα μόνο χάλκινο μετάλλιο. 

Πηγή:amna.gr

V