Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σδ

Πολλά έγκυρα μέσα στην Ελλάδα φέρουν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ως έναν προπονητή που χαίρει εκτίμησης στην ΕΠΟ και γενικότερα στο φίλαθλο κοινό της Ελλάδας και ως εκ τούτου ως μία πολύ καλή επιλογή για την Εθνική μετά προδιαγραφόμενη αποχώρηση του Γκουστάβο Πογέτ.

Ο Ιβάν "κέρδισε" την εμπιστοσύνη και το σεβασμό στην Ελλάδα από την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη παρουσία του στον Παναθηναϊκό για διόμισι χρόνια. Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο της χώρας και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της. 

Είναι βέβαιο πως θα μπορούσε να αποτελέσει, ενδεχομένως την καλύτερη επιλογή για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλαδος. Όμως υπάρχει μία σημαντική παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Το τι ο ίδιος ο Σερβοέλληνας επιθυμεί για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. 

Ο Γιοβάνοβιτς είναι προπονητής του γηπέδου και της καθημερινής τριβής με τις ομάδες που έχει εργαστεί. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε ελκυστικές προτάσεις για Εθνική ομάδα, όπως για παράδειγμα από τη χώρα του τη Σερβία, όμως δεν ήταν θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μία φορά ανέλαβε Εθνική ομάδα, αυτήν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Προέκυψε όμως η περίοδος του κορωνοϊού και η θητεία του εκεί έληξε γρήγορα χωρίς να καθήσει στον πάγκο σε επίσημο αγώνα.

Οι ενδείξεις μάλλον προς την ίδια κατεύθυνση δείχνουν ότι θα κινηθεί. Να αναλάβει δηλαδή σύλλογο πιθανότατα από το καλοκαίρι και όχι Εθνική ομάδα χωρίς βέβαια κανείς να είναι απόλυτα βέβαιος για τις σκέψεις του. Δεδομένο επίσης, γνωρίζοντας κανείς τον άνθρωπο Γιοβάνοβιτς, ότι πολύ δύσκολα θα επέστρεφε στην Σουπερλίγκα σε μεγάλη ομάδα ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού ύστερα από το πρωτοφανές δέσιμο που είχε με τους πράσινους και τον κόσμο τους.

Όποια επιλογή κι αν κάνει, όπου κι αν πάει, είναι βέβαιο ότι θα τον παρακολουθούν και θα εύχονται να πάει καλά, χιλιάδες φίλαθλοι στην Κύπρο και στην Ελλάδα.