Τηλεόραση Ραδιόφωνο
w

 O σπάνιος τραυματισμός του Μουκτάρ Ντιακαμπί και η ατάκα επιφανούς χειρούργου-ορθοπεδικού για τον ορατό κίνδυνο όχι μόνο να μην ξανά παίξει ποδόσφαιρο ο παίκτης, αλλά και να μην μπορεί να ξανά περπατήσει κανονικά

Μπορεί η... σκόνη που σήκωσε η απόφαση του Χιλ Μανθάνο να λήξει το παιχνίδι την ώρα που σκόραρε ο Τζουντ Μπέλιγνκαμ για τη Ρεάλ Μαδρίτης να κάλυψε τα πάντα στο παιχνίδι της Βαλένθια με τους Μαδριλένους, ωστόσο φαίνεται πως η πιο σοβαρή είδηση που προκύπτει απ' αυτό είναι ο τραυματισμός του Μουκτάρ Ντιακαμπί.

Σε μία διεκδίκηση της μπάλας στο 89ο λεπτό ο Τσουαμενί έπεσε πάνω στο πόδι του Γάλλου μέσου των «νυχτερίδων» την ώρα που εκείνος πατούσε και άθελά του προκάλεσε στον Ντιακαμπί την εξάρθρωση του γονάτου του.

 


Όπως εξήγησαν διάφοροι ειδικοί γιατροί ο τραυματισμός αυτός μπορεί να του κοστίσει πολλά παραπάνω από τον περίπου ένα χρόνο που θα μείνει σίγουρα εκτός αγωνιστικών χώρων, αφού κάποιοι εξηγούν πως δεν είναι δεδομένο πως θα μπορεί καν να περπατήσει χωρίς πρόβλημα ενώ θα χρειαστεί πιθανότατα τουλάχιστον παραπάνω από 1-2 χειρουργεία.

Όλα αυτά συντείνουν στο συμπέρασμα πως η ποδοσφαιρική καριέρα του Ντιακαμπί έχει τεθεί σε κίνδυνο.

Ο επιφανής χειρούργος/ορθοπεδικός, Ενρίκε Καστάλδι, περιέγραψε την σοβαρότητα της κατάστασης του 27χρονου άσου. «Είναι ένας πολύ σπάνιος τραυματισμός, ο χειρότερος που μπορεί να υποστεί ένας παίκτης στο γόνατο. Υπέστη ρήξη σε 4-5 συνδέσμους. Είναι κάτι πραγματικά τρελό, τρομακτικό. Όταν γίνεται εξάρθρωση γόνατος, βγαίνει τελείως από τη θέση του το οστό κι αυτό διαλύει όλους τους συνδέσμους. Μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό, το πιο σημαντικό που πρέπει να δούμε είναι αν ο ασθενής θα μπορέσει να περπατήσει ξανά χωρίς πρόβλημα. Μιλάμε κατ’ αρχάς για μια απουσία τουλάχιστον 9-12 μηνών. Σε έναν τέτοιο τραυματισμό δεν μπορείς να βάλεις προθεσμίες και θα χρειαστούν ίσως παραπάνω από 1-2 χειρουργεία».

Ένας άλλος γνωστός γιατρός του χώρου, Χουάν Χοσέ Λόπεθ Μαρτίνεθ, που συνεργάζεται με τον κορυφαίο τενίστα Κάρλος Αλκαράθ, εκτίμησε από την πλευρά του: «Το πρώτο που πρέπει να δούμε και προέχει είναι να περπατήσει ξανά ο Ντιακαμπί. Δυστυχώς πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην παίξει ξανά ποδόσφαιρο».

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έκανε και μία ανάρτηση μετά το ατυχές αυτό συμβάν γράφοντας:

«Δυστυχώς οι τραυματισμοί είναι μέρος του αθλητισμού στο κορυφαίο επίπεδο. Η μάχη θα είναι δύσκολη και μακρά, αλλά είμαι έτοιμος γι’ αυτή και θα κάνω τα πάντα, προκειμένου να επιστρέψω στα γήπεδα το συντομότερο και-ει δυνατόν-πιο δυνατός από ποτέ».

Πηγή: gazzetta.gr