Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ddf

Μετά τις ήττες της Δόξας από την Καρμιώτισσα και της ΑΕΖ από τον Εθνικό φαίνεται ότι δύσκολα θα έχουμε διαφοροποιήσεις όσον αφορά τον υποβιβασμό. 

Η ομάδα των Πολεμιδιών βρίσκεται στο +6 από την ζώνη υποβιβασμού και αυτή της Άχνας στο +15, έτσι Οθέλλος, ΑΕΖ και Δόξα το πιο πιθανό σενάριο είναι να συνεχίσουν με την νέα χρονιά στην δεύτερη κατηγορία. 

Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα μας.. ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, οι 3 ομάδες αυτές έχουν διαφορά από τις υπόλοιπες και αυτή η διαδικασία των play out δεν βοηθά κανέναν! 

Πλέον έχουμε 12 αγωνιστικές χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τις πρώτες 4 ομάδες του Β' γκρουπ, Απόλλων, Νέα Σαλαμίνα, ΑΕΛ και Εθνικό να βλέπουν ως αγγαρεία τα επόμενα παιχνίδια..

Πρέπει να βρεθεί λύση, για να μην έχουμε τέτοιου είδους παιχνίδια.. είτε με την κατάργηση (επιτέλους) των play offs και play out και να γίνουμε φυσιολογικό πρωτάθλημα είτε με το να κερδίζουν κάτι οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ που θα διακριθούν (π.χ. να κερδίζουν κάποιο γύρο στο κύπελλο της επόμενης χρονιάς είτε χρηματικό ποσό) για να έχουν έστω και ένα λόγο να παίζουν όλοι μέχρι τέλους. 

Και αν απορείτε πως θα καταργηθούν οι αγώνες μπαράζ, απλά μπορούμε από 14 να κάνουμε 16 τις ομάδες πρώτης κατηγορίας, έτσι 30 αγωνιστικές είναι υπέρ αρκετές για το Κυπριακό πρωτάθλημα.