Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2


Ο τίτλος δεν αφορά την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του Αμίν Χαμάς. Ο Μαροκινός στο πέρασμα του από τον Απόλλωνα έδειξε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, πριν τραυματιστεί σοβαρά σε παιχνίδι μάλιστα με αντίπαλους τους πράσινους και να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης περισσότερο από έναν χρόνο.

Ήταν όμως ο Χαμάς αυτό που έψαχνε η Ομόνοια;

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ομόνοια έκανε 4 μεταγραφές και δείχνει πιο ελλιπής από ποτέ αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, αν προσθέσεις σε αυτό ότι είναι η μοναδική Κυπριακή ομάδα με 4-5 πρωτοκλασάτους Κύπριους, αυτό μεγαλώνει ακόμα το πρόβλημα.


Ας αναλύσουμε λίγο το μεταγραφικό πλάνο της Ομόνοιας.. έφερε μέσα σε μία ημέρα δύο κεντρικούς επιθετικούς που λίγες ημέρες ενωρίτερα μας έλεγαν ότι δεν ήθελαν, ένα τερματοφύλακα που τον έβαλαν να αγωνιστεί μόνο σε ένα αγώνα, που ήταν μακράν ο κορυφαίος του αγώνα και από εκείνη την ημέρα δεν έπαιξε ούτε φαίνεται ότι θα παίξει με τους Φαμπιάνο και Ουζόχο μπροστά του και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Χαμάς, ο τρίτος αριστερός μπακ στο ρόστερ, που σημειώστε ήταν για περισσότερο από έναν χρόνο τραυματίας, την ώρα που έφυγε από την ομάδα ο Λοΐζος Λοΐζου, ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της την φετινή χρονιά. Ο Χαμάς σε πιο πόστο ήρθε να βοηθήσει; Ή απλά ήρθε για να δει ο κόσμος της Ομόνοιας, ότι έγινε και 4η μεταγραφή; Και πραγματικά χρειάστηκαν τόσες ημέρες στην ομάδα προγραμματισμού για να φέρουν τον Στεπίνσκι και τον Χαμάς από την χώρα μας;

Πως γίνεται να λες ότι πας για πρωτάθλημα όταν στον πιο κομβικό μήνα του χρόνου, ο ένας σου ο ακραίος επιθετικός απουσιάζει στο Κόπα Άφρικα, τον άλλο τον έδωσες δανεικό... τον έναν τον έθεσες εκτός πλάνων, και έμεινες ουσιαστικά με 3, που μόνο ο Σίμιτς μπορούσε να θεωρηθεί βασική επιλογή; Ο ίδιος ο προπονητής μας το έδειξε αυτό, με το να βάζει στο δεξί άκρο της επίθεσης τον μέσο Φράνσον, παρά τον Αμό. 
Και αφού γνώριζες ότι ίσως ο Λοΐζου αποχωρησεί το τμήμα σκάουτινγκ τι έκανε όλο αυτό το διάστημα; 



Ναι είναι και η ατυχία στο τραπέζι καθώς χθες παραδείγματος χάρη απουσίαζαν λόγω τραυματισμού οι Ψάλτης, Μπασιρού και Αλιούμ και λόγω του Κόπα Άφρικα, οι Σεμέδο και Ουζόχο. Αυτό είναι ελαφρυντικό όχι όμως δικαιολογία, γιατί όταν γνωρίζεις ότι θα αποχωρήσουν κάποιοι ποδοσφαιριστές σου, δεν αφήνεις την ομάδα στο έλεος του Θεού.

Όπως έκαναν με τον Ανδρόνικο Κακουλλή, τον οποίο άφησαν μόνο του να σηκώσει όλο το βάρος στην επιθετική γραμμή της ομάδας.


Αν δούμε τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας στις πρώτες 22 αγωνιστικές, αυτοί ήταν κυρίως οι Κύπριοι. Λοΐζου, Κακουλλής, Χάμπος, Παναγιώτου και Κούσουλος μονοπωλήσαν στα βραβεία! Και εδώ γεννιέται το ερώτημα πως γίνεται 17 ξένοι να χρυσοπληρώνονται και κορυφαίοι κάθε αγώνα να είναι οι συμπατριώτες μας; Φυσικά με ορισμένες εξαιρέσεις.

Όταν μία ομάδα έχει στο ρόστερ της τέτοιους γηγενείς ποδοσφαιριστές, όχι με 17 αλλά με 10-12 ξένους θα έπρεπε 100% να βρίσκεται σε θέση πρωταθλητισμού κάθε χρόνο. Και εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα προγραμματισμού, λένε πως δεν βρίσκουν καλύτερους παίκτες από τους περσινούς και τους προ περσινούς που τερμάτισαν στην 6η και την 7η θέση και κάθε αγωνιστική είναι χειρότεροι από αυτούς που βγήκαν από τις ακαδημίες της ομάδας. 

Ο Γιάνσον την πλήρωσε και ήδη αποτελεί παρελθόν, όμως το πρόβλημα για την Ομόνοια δεν άρχισε φέτος.