Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΔΣΔΣ

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Δεκεμβρίου του 2013. Η είδηση ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, κάνοντας σκι στις Γαλλικές Αλπεις προκάλεσε αγωνία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Λίγο αργότερα, τα νέα από το νοσοκομείο δεν ήταν καλά. Η ζωή του επτά φορές παγκοσμίου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 κρεμόταν από μια κλωστή. Συγκλονισμός, αναμονή και προσευχή. Δυστυχώς καλές ειδήσεις για τον Μίκαελ δεν μεταδόθηκαν ποτέ...


Από εκείνη την ημέρα έχουν περάσει ακριβώς 10 χρόνια κι ο Γερμανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής βιώνει έναν Γολγοθά. Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα τα νέα για την πορεία της υγείας του είναι ελάχιστα και η οικογένεια του έχει εκφράσει την επιθυμία να μην διαρρέουν πληροφορίες για την κατάστασή του.

Η σύζυγος του Κορίνα πάντα στο πλευρό του πρόσφερε ότι καλύτερο όμως προφανώς δεν ήταν αρκετό για να επανέλθει. Η μοναδική φορά που μίλησε δημοσίως για την κατάσταση του ήταν για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ τον Σεπτέμβριο του 2021.
 

σδδ


Από την άλλη ο καλός του φίλος Ζαν Τοντ, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στην Ferrari, είναι από τους λίγους εκτός της οικογένειας που μπορούν να τον δουν. Με πόνο ψυχής είπε:

ΣΔ


Αν και φαίνεται ότι η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ είναι μη αναστρέψιμη, η μυστικότητα κυριαρχεί και αυτό τροφοδοτεί εικασίες κάθε είδους. Ωστόσο τον Σεπτέμβριο του 2014 φάνηκε μια αχτίδα αισιοδοξίας. Ο Μίκαελ μεταφέρθηκε στη βίλα του στο Gland, που μετατράπηκε σε νοσοκομείο με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Μεγάλο μέρος της περιουσίας του ξοδεύτηκε και ξοδεύεται για την αποκατάστασή του. 

10 χρόνια αργότερα, το μυστήριο της πραγματικής κατάστασης του Μίκαελ Σουμάχερ παραμένει. Φαίνεται όμως ότι  η ζωή του δεν κινδυνεύει, αλλά προφανώς είναι πολύ αδύναμος, με ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη που επηρεάζει την ικανότητα της συνείδησης και της κίνησης.

Οι σκέψεις όλων είναι μαζί του και με την οικογένειά του, λίγες μέρες πριν ο θρύλος της φόρμουλα 1 συμπληρώσει τα 55α γενέθλια του. Στις 3 Ιανουαρίου....