Τηλεόραση Ραδιόφωνο
br

Χρήση δακρυγόνων έκανε η ελληνική αστυνομία στην OPAP Arena, με τους οπαδούς της Μπράιτον να δέχονται κατά λάθος κάποια από αυτά.
Μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με την Μπράιτον, όπου οι Άγγλοι επικράτησαν με 1-0, επικράτησε μια ένταση ανάμεσα στους οπαδούς των «γλάρων» και αυτών της ΑΕΚ από τις γύρω θύρες. Η παρέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν άμεση, αλλά κατά τη γνώριμη τακτική τους, έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους οπαδούς της Ένωσης.

Κάποια από τα δακρυγόνα πέρασαν και την εξέδρα των Άγγλων, οι οποίοι για λίγα λεπτά δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Ωστόσο, όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» διευκρινίστηκε ότι στόχος της αστυνομίας δεν ήταν οι οπαδοί της Μπράιτον, αλλά κατά λάθος έπεσαν κάποια δακρυγόνα και στη δική τους κερκίδα.

Ο Ντάρεν Μπάλκαμ, ο σύνδεσμος του αγγλικού συλλόγου με την αστυνομία, επισήμανε ότι οι οπαδοί της Μπράιτον δεν ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος και τόνισε ότι οι φίλοι των «γλάρων» που βρέθηκαν στο γήπεδο, έλαβαν τα εύσημα για την «εξαιρετική συμπεριφορά» τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Και όντως η συμπεριφορά των Άγγλων που βρέθηκαν στην OPAP Arena δεν προκάλεσαν το παραμικρό πρόβλημα. 

Πηγή:sdna.gr