Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξξκξ

Δηλώσεις στο ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» κανε ο πρώην βοηθός Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ, Γιώργος Φαντάρός αναφορικά με τον χθεσινό αγώνα της Εθνικής κόντρα στην Εθνική Ισπανίας καθώς και τις δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια μετά το παιχνίδι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την κατάσταση στην Εθνική: «Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται περί τίνος πρόκειται. Περίμενα μέχρι τώρα και δεν θα μιλήσω σαν πρώην βοηθός Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ αλλά σαν άνθρωπος που ασχολούμαι χρόνια με το ποδόσφαιρο. Λυπάμαι για τις δηλώσεις του κ. Κετσπάγια. Έχουμε να κάνουμε με ένα άνθρωπο που δεν μπορεί να δεχθεί την αυτοκριτική, προσπαθεί να πετάει την μπάλα σε άλλες κατευθύνσεις. Ο κύριος Κετσπάγια με υποχρεώνει να του πως έχει αποτύχει παταγωδώς και στην παρουσίαση της ομάδας του και στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Όταν ακούω αυτές του είδους τις δηλώσεις, οσάν να φτενέ οι πάντες και τα πάντα δεν μπορώ να το δεχτώ. Έχει φτάσει σε τραγικό σημείο η Εθνική μας. Πρέπει να υποβάλουν όλοι τις παραιτήσεις τους όσοι ασχολούνται με την Εθνική. Αποτον φρόντιστή μέχρι τον κύριο Κετσπάγια».

Για το τι πρέπει να αλλάξει: «Όλοι προσπαθούν όμως το μοντέλο που λειτουργεί σήμερα φαίνεται ότι δεν μπορεί να δώσει κάτι καινούριο πρέπει να ψάξουμε τη λύση έξω από το κουτί. Να ψάξουμε σε λύσεις που δεν έχουμε σκεφτεί. Να λάβει τέρμα η επιτροπή εθνικών ομάδων. Οι σχέσεις σωματείων με την ΚΟΠ δεν είναι ανταγωνιστική σχέση; Αν μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό ενδιαφέρεται αν οι ποδοσφαιριστές της παίζουν στην Εθνική ομάδα; Θα πρέπει να κάνουμε μια Ad Hoc επιτροπή. Έχουμε άτομα που έχουν πολλές γνώσεις, πρώην διεθνείς, προπονητές. Έχουμε επιστήμονες, θέλουμε ψυχολόγο στην Εθνική. Όταν ακούγεται ο Εθνικός ύμνος κοιτάξτε τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών μας σε σχέση με άλλους ποδοσφαιριστές από άλλες χώρες. Δεν λέω ότι δεν αγαπούν τη χώρα μας. Θέλουν κίνητρο. Θέλουμε ψυχολόγους, παιδαγωγούς, ανθρώπους την αθλητικής διοίκησης να μας εξηγήσουν τι κάνουμε λάθος. Έχουμε εγκλωβιστεί σε ένα μοντέλο πιστεύοντας πως θα λύσουμε το πρόβλημα. Πάμε από προπονητή σε προπονητή. Εκ των πραγμάτων δεν έχει πετύχει αυτό».

 Για την πρόσληψη Κετσπάγια: «Πιστεύαμε και δεν κατηγορώ τον τρόπο που λειτουργήσαμε ότι γινόταν και εσκεμμένα. Υπήρχε μια άποψη η οποία φαίνεται πως δεν λειτούργησε. Το καινούριο δεν είναι να φέρουμε αντικαταστάτη του κ. Κετσπάγια θα έχουμε τα ίδια. Πρέπει να ψάξουμε έξω απο τον κύκλο, να φέρουν ποδοσφαιριστές. Το μοντέλο που δουλεύουμε έχει χρεωκοπήσει, προσβαλλόμαστε σαν χώρα. Δεν μπορεί να προχωρήσει. Μετά το διασυρμό του πρώτου ημίχρονου, ερχόμαστε να πούμε ότι είμαστε καλοί τον Β’ ημίχρονο; Για όνομα του θεού».