Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λλλ

Δείτε όλα όσα είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Ισπανία.

«Η πορεία μας σε αυτή τη διοργάνωση μας στενοχωρεί όλους. Βρεθήκαμε σε έναν πολύ πολύ δύσκολο όμιλο και προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Σε κάποια ματς μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε κάποιες ομάδες. Η Ισπανία είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και έχει παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Παίζουμε στην έδρα μας όμως και είναι ευχάριστο που θα έχει αρκετό κόσμο. Θα δώσουμε το 100% και θα δούμε τι θα βγει».

Για το αν μπορεί να υποσχεθεί στον κόσμο ότι θα δει καλύτερο θέαμα: «Παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Δεν έχει σημασία αν είναι η πρώτη, είτε η τελευταία αγωνιστική, όταν παίζεις με την Εθνική ομάδα πρέπει να τα δίνεις όλα και να νιώθεις περήφανος. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για το τι έμαθε από το πρώτο παιχνίδι στη Γρανάδα: «Μέχρι το 70ο λεπτό ήμασταν καλοί. Δυστυχώς τα τελευταία 20 λεπτά δεν αντέξαμε την πίεση από την Ισπανία. Δεν μάθαμε κάτι, δεν είναι τίποτα νέο για εμάς. Είναι μία ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να κερδίσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι».

Για το ότι περίμενε ο κόσμος περισσότερα από τους παίκτες που αγωνίζονται σε πιο ψηλό επίπεδο στο εξωτερικό: «Πρέπει κι εμείς να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από τον όμιλο που είμαστε και σε τι επίπεδο μπορούμε να παίξουμε. Δύο φορές παίξαμε στο Nations League που είναι πιο κοντά στις δυνάμεις μας, τερματίσαμε τελευταίοι και παίζουμε για δεύτερη φορά μπαράζ. Αυτό μας λέει κάτι, πρέπει να προβληματιστούμε για το ποιος είναι ο λόγος. Το σημαντικό είναι ότι αυτός ο όμιλος, μας δείχνει ότι πρέπει να κάτσουμε και να δούμε ποια πράγματα πρέπει να βελτιώσουμε. Οι ομάδες που αγωνιστήκαμε, είναι άλλο λέβελ. Αν δούμε τον όμιλο μας, έχει τους περισσότερους παίκτες που διεκδικούσαν τη χρυσή μπάλα. Φανταστείτε τι πρέπει να πει ο προπονητής της Εθνικής Νορβηγίας που είχε δύο παίκτες που διεκδικούσαν τη χρυσή μπάλα και δεν θα πάρει την πρόκριση. Οι παίκτες δίνουν το μάξιμουμ, αλλά το μάξιμουμ δεν είναι αρκετό σε αυτό το επίπεδο για να πετύχει η ομάδα. Εμένα με στενοχωρεί ότι άνθρωποι δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να βλέπουν. Δεν είναι ότι θα με κατηγορήσουν εμένα, ειδικά κάποιοι που δεν έχουν δουλέψει και μαθαίνουν στους άλλους. Εγώ δεν κάνω μαθήματα στους άλλους, αν και έχω το δικαίωμα, γιατί έχω κάνει κάτι σαν προπονητής. Για μένα το σημαντικότερο είναι να κάτσουμε να δούμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει η κατάσταση».

Για το πώς θα ανέβει επίπεδο η Εθνική: «Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο. Παίζεται ένα Κυπριακό πρωτάθλημα χωρίς Κύπριους. Είπαν να επιβάλλεται να παίζουν δύο Κύπριοι στην ενδεκάδα. Πρέπει να δείξουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στους Κύπριους. Λέμε καθημερινά κάποια πράγματα. Μία λύση είναι να πάνε περισσότεροι Κύπριοι στο εξωτερικό, για να αποκτήσουν εμπειρίες».