Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κκ

Ο προπονητής Νίκος Ανδρονίκου ήταν καλεσμένος στον Super Sport FM 104.0 και την εκπομπή «Δώδεκα Στα ΣΠΟΡ» και σχολίασε την εικόνα της Εθνικής Κύπρου στα προκριματικά του Euro 2024.

Για την ήττα από τη Γεωργία: «Στο πρώτο ημίχρονο η εθνική μας ήταν ανταγωνιστική, είχε δύο φάσεις για να σκοράρει, ενώ οι αντίπαλοι μόνο μια καλή ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο, το γρήγορο γκολ έφερε απογοήτευση και κατάρρευση και είδαμε αυτό που είδαμε. Και άλλες χώρες που είχαν προβλήματα, τα βρήκαν και προχώρησαν. Θέλουμε 3-4 χρόνια να υλοποιήσουμε ένα πλάνο για να έρθουν αποτελέσματα. Από τη στιγμή που στην εθνική μας αυτό δεν γίνεται και βλέπουμε απλά τα αρνητικά αποτελέσματα, τίποτα δεν αλλάζει. Επίσης, το 95% του κόσμου την Εθνική δεν την αγαπούν και το λέω και το πιστεύω. Μια μέρα πριν τον αγώνα υπάρχει ενθουσιασμός, μετά από τον αγώνα απογοήτευση και τρεις μέρες μετά όλοι ασχολούνται με την ομάδα τους στο πρωτάθλημα. Κι απλά ασχολούμαστε ξανά όταν υπάρχουν υποχρεώσεις για την Εθνική».

Για την παρουσία των οπαδών: «Μήπως είναι για τον συγκεκριμένο παίκτη (σ.σ. εννοεί τον Έρλινγκ Χάαλαντ). Εγώ θέλω να δω τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο και σε λιγότερο εμπορικά παιχνίδια. Ο κόσμος πρέπει να υποστηρίζει την εθνική του ομάδα».

Για τις δηλώσεις του Κετσπάγια για τον Πίττα: «Δεν ξέρω αν ισχύει, ούτε είμαι στην Ομοσπονδία να ξέρω τι γίνεται με τις ομάδες. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως στο παρελθόν αυτά τα πράγματα έγιναν. Υπήρχε πίεση είτε στον παίκτη είτε στον Ομοσπονδιακό».

Για τον Τιμούρ: «Δεν μπορούμε να το κρύψουμε ότι και ο προπονητής έχει ευθύνη. Αλλά το τονίζω, πως αν αλλάξει ο προπονητής δεν θα αλλάξει κάτι αν δεν έχουμε πλάνο, οργάνωση και δουλειά. Χωρίς να θέλω να τον δικαιολογήσω, κάτω από πίεση και απογοήτευση λέει πράγματα παραπάνω».