Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δσδ

Παρόλο που ακόμη περιμένουμε το Euro 2024, το ερχόμενο καλοκαίρι στη Γερμανία, ήδη ξέρουμε πού θα διοργανωθούν τα επόμενα δύο, μετά από επιβεβαίωση στελέχους της UEFA.

Συγκεκριμένα, η Εβελίνα Κρίστιλιν, Ιταλίδα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, «πρόδωσε» τις επιλογές που θα κάνει η ομοσπονδία για τις διοργανώσεις του 2028 και του 2032, τονίζοντας πως δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις σε σχέση με τα όσα έχουν ακουστεί τελευταία.

 

 Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το Euro του 2028 θα συνδιοργανωθεί από Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία, κάτι που ήταν ήδη γνωστό αφού ουσιαστικά αυτή ήταν η μοναδική υποψηφιότητα που είχε απομείνει.

Ωστόσο, η... αποκάλυψη της Κρίστιλιν ήταν η επιβεβαίωση πως το Euro του 2032 θα λάβει χώρα σε Ιταλία και Τουρκία. Το μόνο που απομένει είναι επίσημη ανακοίνωση από τη UEFA, κάτι που αναμένεται να γίνει την Τρίτη (10/10).

«Όχι, αύριο δεν θα υπάρξει κάποια έκπληξη. Η διοργάνωση του Euro 2032 θα ανατεθεί σε Ιταλία και Τουρκία. Έμεινε ελεύθερο το πεδίο σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία για το 2028 και κατά συνέπεια αποφασίστηκε να ανοίξει ο δρόμος για την Ιταλία και την Τουρκία για το Euro 2032. Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για αύριο, θα είμαστε στη Νιόν, θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση από την αντιπροσωπεία μας που αποτελείται από τον πρόεδρο της FIGC, Γκαμπριέλε Γκράβινα, από τον Τζίτζι Μπουφόν και την Ιλάρια Ντ'Αμίκο. Και μετά θα δουλέψουμε για τα στάδια», δήλωσε συγκεκριμένα η Κρίστιλιν.

Aν όντως επικυρωθεί αυτό το σενάριο, η Ιταλία θα αναλάβει τη διοργάνωση ενός Euro για τρίτη φορά, μετά το 1968 και το 1980. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, θα κάνει... σεφτέ, αφού δεν έχει διοργανώσει ποτέ Euro ούτε Μουντιάλ.