Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΝΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Καλεσμένος στην αποψινή εκπομπή του ΡΙΚ, «Γκολ και θέαμα» ήταν ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Σάντης ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν την ομάδα του και όχι μόνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη νίκη με ΑΕΛ: «Είναι νωρίς ακόμη στο πρωτάθλημα. Μας χαροποιεί η πορεία της ομάδας, όταν κερδίζεις την ΑΕΛ εκτός έδρας είναι σημαντικό κατόρθωμα. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια και συνέπεια ως σύνολο. Η απώλεια του Γκερέρο δεν επηρέασε τόσο στο ματς, η εικόνα μας δεν ήταν καλή από τη στιγμή που πήραμε ισχυρό προβάδισμα και ίσως υπήρξε εφησυχασμός. Η ομάδα είναι νέα με καινούριους ποδοσφαιριστές, χρειάζεται χρόνος για όλους. Συμβόλαιο με το πρωτάθλημα δεν έχουμε υπογράψει, όμως έχουμε υψηλούς στόχους. Έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και προπονητή. Τους πιστεύουμε και θεωρούμε ότι μας αλλάζουν επίπεδο. Δεν θέλουμε να κάνουμε ομάδα μίας χρήσης, οι ποδοσφαιριστές έχουν περιθώρια εξέλιξης, το έχω τονίσει και στο παρελθόν».

Για τον Γκερέρο: «Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του Γκερέρο αφού έσπασε την κλείδα του. Είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής για εμάς, αλλά η Ανόρθωση είναι ομάδα και δεν «κρέμμεται» από μονάδες του ρόστερ. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και είμαστε κοντά του. Το χρονικό διάστημα που θα λείψει είναι περίπου δύο με τρεις μήνες».

Για το ρόστερ: «Επιλέξαμε να πάμε με μικρότερο ποσοτικά ρόστερ. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα χρήματα για περαιτέρω ενίσχυση στην ποιότητα και στον αριθμό παικτών».

Για τους στόχους: «Η προσπάθεια για κατάκτηση της κορυφής δεν είναι κρυφή. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, δεν σημαίνει ότι θα το πάρουμε όμως. Ας μη ξεχνάμε πως φανήκαμε άτυχοι με τους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών που δεν ήταν μυικοί, αλλά προήλθαν από «κτυπήματα». Με ενδιαφέρει η Ανόρθωση να είναι πρώτη, αυτό με απασχολεί τα υπόλοιπα μου είναι αδιάφορα».

Για τον κόσμο: «Η Ανόρθωση ανήκει στον κόσμο της. Δεν μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο δίχως τον κόσμο. Θέλουμε στήριξη και στο οικονομικό κομμάτι, θέλουμε λίγα από πολλούς φίλους της ομάδας, παρά αρκετά από λίγους ανθρώπους».

Για το οικονομικό: «Ο προϋπολογισμός είναι χαμηλότερος. Έγιναν αλλαγές αρκετές την περσινή περίοδο. Οι αποζημιώσεις που έχουμε να δώσουμε είναι αρκετές, με πολλά λεφτά. Εκείνο που μας βασανίζει είναι οι υποχρεώσεις από τις προηγούμενες χρονιές και ιδιαίτερα από την περσινή. Οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να πληρώνονται σε συγκεκριμένο χρόνο γι αυτό και «τρέχουμε» συνεχώς. Πληρώσαμε πολλά, μειώσαμε όμως τα προβλήματα που υπήρχαν. Θέλουμε ένα ποσό της τάξης των τριών εκατομμυρίων ως δανεισμό για να τα αποπληρώσουμε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του μέλλοντος. Να σημειώσω πως πήραμε κάποια «ΟΚ» από μερικούς ανθρώπους, τα οποία δεν υλοποιήθηκαν πλήρως. Δυστυχώς όπου υπάρχουν πολλοί πετινοί αργεί να ξημερώσει, έτσι έγινε και δω σε κάποιες περιπτώσεις».

Για την εταιρεία της Ανόρθωσης: «Δεν υπάρχει επενδυτής, υπάρχουν άνθρωποι και την ώρα που έκαιγε το σίδερο μπήκαν μπροστά στο μέγιστο βαθμό. Διοικητικά η ομάδα πρέπει να είναι μία. Πρέπει να υπάρχει η εταιρεία για τον πιθανό επενδυτή που θα βάλει τα εκατομμύρια, ή για κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Η εταιρεία και ο σύλλογος θα έπρεπε να είναι ένα, αυτή είναι η άποψη μου, το ξέρουν και οι συνεργάτες μου».

Για τις σχέσεις εταιρείας και συλλόγου: «Και αυτοί οπαδοί της Ανόρθωσης είναι, ας μην κρυβόμαστε σε αυτό το κομμάτι. Το ποδόσφαιρο τρέχει συνεχώς, εδώ δεν έχεις την ευχέρεια του χρόνου σε κανένα «κομμάτι». Χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας. Θα ανακοινώσουμε την Παρασκευή το πλάνο μας για την οικονομική ενίσχυση. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο για όλους που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια. Ζητήσαμε κάποια χρήματα από τον κ. Πουλλαΐδη και μας είπε πως δεν έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή. Ο κ. Πουλλαΐδης έβαλε πολλά χρήματα στην Ανόρθωση και η ομάδα είναι ευγνώμων γι αυτό, ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι παραπάνω. Εμείς δεν έχουμε ένα «κουμπί» που πατάμε και βγαίνουν χρήματα, άρα πρέπει να βρούμε λύσεις».

Για τον επενδυτή: «Έχουμε μιλήσει στο εξωτερικό, έχουμε προχωρήσει στο θέμα της δανειοδότησης, όμως εάν κολλήσει το ζήτημα, ανησυχώ για την Ανόρθωση και την ευρυθμη λειτουργεία της. Θέλουμε μία έμπρακτη στήριξη. Έχετε δει ένα αμάξι να κινείται με προσευχές»;

Για την ΚΟΠ και τις σχέσεις: «Είναι καλές οι σχέσεις μας, άλλωστε είμαστε ιδρυτικό μέλος της. Δεν συμφωνούμε σε όλα, όταν διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι χαλάνε οι σχέσεις μας. Στο θέμα της διαιτησίας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να διασφαλίσουμε την ομάδα μας. Με ενοχλεί να έχουμε από συγκεκριμένους διαιτητές συνεχώς άσχημες διαιτησίες ή διαφορετικές συμπεριφορές σε άλλες ομάδες από τους ίδιους διαιτητές».

Για τη σχέση με Χαμπουλλά: «Μια χαρά είναι οι σχέσεις μας».

Το όραμα σας, πιο είναι για την Ανόρθωση: «Το όραμα είναι συγκεκριμένο για εμάς. Θέλω τα παιδιά μου να λένε ότι είναι από την Αμμόχωστο. Θέλω η Ανόρθωση να πρωταγωνιστεί συνεχώς. Αυτό που θέλουμε θα το πετύχουμε με σκληρή δουλειά».