Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μουντιάλ Κατάρ

Εννέα μήνες πριν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που διεξήχθη στο Κατάρ, η ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο κράτος του Κόλπου βρίσκεται και πάλι υπό διερεύνηση.

Ο πρώην πρόεδρος της ασιατικής συνομοσπονδίας Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, ο οποίος είχε ήδη εμπλακεί στην παραπομπή του πρώην αντιπροέδρου της FIFA Ρεϊνάλντ Τεμαρί και τέθηκε σε ισόβια διαθεσιμότητα ως ύποπτος για διαφθορά το 2011, μπήκε τώρα στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης.

Η L'Equipe αποκαλύπτει ότι τον περασμένο Ιούνιο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Μπιν Χαμάμ, ο οποίος κατηγορείται για «πράξεις ιδιωτικής διαφθοράς που συνδέονται με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022» και στο παρελθόν έχει κληθεί αρκετές φορές σε ακροάσεις χωρίς ποτέ να εμφανιστεί!

Θυμίζουμε ότι οι «Times» είχαν αποκαλύψει μυστικές πληρωμές που βοήθησαν το Κατάρ να κερδίσει την υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα αρχεία που είχε φέρει στο φως το βρατανικό Μέσο αποκάλυπταν πώς η νίκη του Κατάρ στην κούρσα για την εξασφάλιση του δικαιώματος να φιλοξενήσει το τουρνουά του 2022, σφραγίστηκε από μια μυστική εκστρατεία του Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, του κορυφαίου τότε ποδοσφαιρικού αξιωματούχου της χώρας.