Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Ο Ιωάννης Πίττας χάρισε σπουδαίο τρίποντο στην ΑΙΚ, καθώς με δύο γκολ του Κύπριου επιθετικού, η ομάδα του Χένιγκ Μπέργκ κέρδισε με 2-0 την Τζουργκάρντεν. Έφτασε τα 6 γκολ ο Πίττας, 5 στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο. 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

''Απίστευτα συναισθήματα. Είμαι τόσο χαρούμενος που κάναμε τους οπαδούς χαρούμενους. Μεγάλη νίκη σε ντέρμπι. Νομίζω δεν υπήρχε κάτι καλύτερο για εμάς τώρα''.

Για το αν ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ΑΪΚ από την μέρα που πήγε στην ομάδα τόνισε: ''Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο παιχνίδι αλλά νομίζω σήμερα όλοι έδειξαν πάθος, όλοι ήταν στο γήπεδο για 90 λεπτά, αξίζαμε τη νίκη και την πήραμε''.

Για το αν το ντέρμπι κρίθηκε στην τακτική: ''Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά. Ήμασταν η μοναδική ομάδα στο γήπεδο, η Τζουργκάρντεν δεν ήταν στο γήπεδο. Νομίζω κάναμε σπουδαίο παιχνίδι, σπουδαία εμφάνιση, σπουδαία νοοτροπία από όλους, έτσι κερδίσαμε''.

Για τη σημασία της νίκης είπε: ''Όπως είπα η αυτοπεποίθηση κτίζεται με νίκες. Ειδικά σε ντέρμπι χρειαζόμασταν τη νίκη, τους βαθμούς, ήταν πολύ σημαντικό, είμαστε στον σωστό δρόμο τώρα''.

Σε τοποθέτηση του δημοσιογράφου... Είσαι βασιλιάς της Στοκχόλμης απόψε είπε: ''Ναι! Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος, θα το διασκεδάσουμε''.