Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Δείτε όλα όσα είπε ο τεχνικός του Άρη Λεμεσού, Αλεξέι Σπιλέφσκι ενόψει του αυριανού αγώνα με την Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία.

Αρχικά ο τεχνικός του Άρη είπε:

«Ανυπομονούμε για αυτή την απίθανη ευκαιρία να παίξουμε στη φάση ομίλων, θα αντιμετωπίσουμε μια τοπ ομάδα, ήταν πραγματικά ευχαρίστηση μου που την ανέλυσα, παίζει με φουλ ταχύτητα, διαρκή κίνηση, τέτοιες ομάδες θέλουμε να αντιμετωπίζουμε κάθε βδομάδα. Τώρα έχουμε την εμπειρία κάποιων αγώνων, νιώθω ότι τα παιδιά έχουν αυτοπεποίθηση, όχι αλαζονεία, αυτοπεποίθηση. Αύριο φυσικά χρειαζόμαστε τοπ εμφάνιση, να είμαστε στην καλύτερη μας μέρα, να είμαστε δυναμικοί, έτοιμοι ψυχολογικά και να μην φοβόμαστε. Θα τα δώσουμε όλα. Είναι ένα παιχνίδι, όλα μπορούν να συμβούν, να το απολαύσουμε, δεν ήρθαμε για τουρισμό, θέλουμε να δείξουμε καλό ποδόσφαιρο. Είμαστε η μόνη ομάδα που εκπροσωπούμε την Κύπρο, να μαζέψουμε βαθμούς».

Για το ότι η Σπάρτα έχει παρόμοιο στιλ παιχνιδιού με τον Άρη κι αν θα αλλάξει το πλάνο του: «Ναι, σωστή ανάλυση, έχετε δίκαιο. Είναι λίγο πιο έμπειρη σε αυτό η Σπάρτα αλλά έτσι θέλουμε να παίζουμε. Είναι δύο παρόμοια στιλ. Θα είναι γρήγορο παιχνίδι, θέλουμε να ελέγξουμε το τρανζίσιον, έχουν γρήγορους παίχτες, επίσης πολλοί παίχτες τους συμμετέχουν στην επίθεση, έχουν απρόσμενες ενέργειες κι επινοήσεις, δεν είναι εύκολο να το σταματήσεις. Δεν μπορώ να πω τι θα αλλάξω, θα δούμε αύριο αλλά ναι λαμβάνουμε τα πάντα υπόψη, ξέρουμε τις αδυναμίες τους και τα ισχυρά τους σημεία, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους».

Αν θεωρεί φαβορί τη Σπάρτα κι αν τον εντυπωσίασε κάποιος παίχτης: «Αν πω ότι είναι ξεκάθαρο φαβορί θα είναι σαν να υποτιμώ τους παίχτες μου. Αλλά φυσικά είναι έμπειρη ομάδα, είναι όνομα στην Ευρώπη, είναι κάποια βήματα μπροστά μας σίγουρα αλλά ήρθαμε πεινασμένοι, θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε τοπ ομάδες. Αν χάσουμε αύριο δεν θα είναι ήττα, θα είναι μάθημα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Από εκεί και πέρα δεν θα σταθώ σε κάποιον παίχτη της, θα σταθώ στο στιλ παιχνιδιού της, μου αρέσει το δυναμικό ποδόσφαιρο, σεβασμό στον προπονητή τους, χαίρομαι που θα αντιμετωπίσουμε αυτή την ομάδα».

Για την πολλή δουλειά που γίνεται από το τιμ του και βλέπουμε αυτόν τον ρυθμό από τον Άρη: «Πριν δύο μέρες ένας μασέρ στη Λεμεσό που δούλευε για χρόνια με τον Κετσπάγια στην Ανόρθωση, μου είπε πόσο τον ενέπνευσε με όσα έκανε, με τη δουλειά του, μου είπε ότι πήγαινε στην προπόνηση 90 λεπτά νωρίτερα, ενώ οι άλλοι προπονητές στην Κύπρο πήγαιναν 10 λεπτά πριν. Του είπα, "φίλε μου να σου πω κάτι; Αν η προπόνηση μας ξεκινά στις 6, είμαστε στο γραφείο από τις 9". Αυτό θέλω να σου πω για τη δουλειά που υπάρχει πίσω μας. Aπό όλους, όχι μόνο από μένα και τον γυμναστή. Όταν πρωτοήρθα στον Άρη και είπα ότι θέλω να έρχονται όλοι από τις 9 να δουλεύουν με έβλεπαν όλοι περίεργα».

Για το ότι προέρχεται από παιχνίδι με ψηλή ένταση με την Πάφο κι αν αυτό βοηθά στη μετάβαση από την Κύπρο στην Ευρώπη: «Θα ήταν ασεβές να πω για τις άλλες κυπριακές ομάδες αλλά τα παιχνίδια με την Πάφο έχουν μεγαλύτερη ένταση. Αυτό θέλουμε κάθε βδομάδα. Όταν παίζεις με ομάδα που κάθεται πίσω και περιμένει αντεπιθέσεις είναι δύσκολο να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Η Πάφος πάντα έχει κίνητρο μαζί μας. Κάποτε βλέπω άλλα παιχνίδια τους κι όταν παίξουν μαζί μας, είναι σαν να παίρνουν κάτι πριν το παιχνίδι μαζί μας. Αλλά μας αρέσει. Μας αρέσουν αυτά τα παιχνίδια».