Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δδ

Καλεσμένος στην εκπομπή Capital Sports ήταν ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΖ Ζακακίου, Βαλεντίνος Παστελλής, ο οποίος αναφέρθηκε στο όνειρο του στην 1η κατηγορία. Ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο η αναφορά του, στην δουλειά του ως οδοκαθαριστής στον Δήμο Λεμεσού τα τελευταία χρόνια, καθώς όπως τόνισε αυτό το κάνει αφού η ζωή του ποδοσφαιριστή είναι αβέβαιη και ο ίδιος έχει οικογένεια.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ζω το όνειρο μου τώρα στην Α' κατηγορία στα 32 μου χρόνια και προσπαθώ να το απολαύσω. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πιστεύω ότι η ξενομανία έπαιξε ρόλο στο να μην παίξω πιο νωρίς στην Α' κατηγορία. Δούλεψα πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια και το πλάνο με την ΑΕΖ δούλεψε. Στήριξαν τους Κύπριους και έγιναν κάποιες καλές προσθήκες».

Για το ότι δεν είναι επαγγελματίας, αλλά εργάζεται και ως οδοκαθαριστής στο Δήμο Λεμεσού: «Από τις 4 το πρωί πιάνουμε δουλειά και σχολάνω στις 11. Το κάνω τα τελευταία τρία χρόνια. Το σκέφτηκα σοβαρά να αφοσιωθώ στην ΑΕΖ μόνο, μίλησα και με την οικογένεια μου, όμως δεν ήταν αυτή η λύση. Έπαιξα σε όλες τις κατηγορίες, από αγροτικό μέχρι Α' κατηγορία. Τίποτα δεν είναι αδύνατο, γιατί έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε δύο πράγματα, ανάμεσα σε οικογένεια και ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Με θέληση και πίστη όλα γίνονται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ κάποιους ανθρώπους στο Δήμο Λέμεσου που με στηρίζουν πάρα πολύ. Τι 32, τι 22, τι 40 χρονών είναι όλα ένας αριθμός, είναι το πως νιώθεις».

«Δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τη δουλειά, είμαι πολύ περήφανος για αυτό που κάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος και με την ομάδα, το κλίμα είναι καταπληκτικό, και στο Δήμο Λεμεσού τους ευχαριστώ όλους. Όλα αυτό με κρατάει ζωντανό και δυνατό».

Για το ξεκίνημα της ΑΕΖ: «Είχαμε πίεση, καλή πίεση, και πιστεύουμε στην ομάδα μας. Εάν δεν ερχόταν η κόκκινη με την ΑΕΛ νομίζω θα παίρναμε είτε τη νίκη είτε την ισοπαλία. Ο Άρης είναι άλλο επίπεδο, είχαμε και κάποιους παίκτες εκτός και δεν είχε πολλές επιλογές ο προπονητής».

Για τη νίκη με Δόξα: «Εμείς είμαστε μια ομάδα παραδοσιακά της Β' κατηγορίας. Ήταν μονόδρομος η νίκη με τη Δόξα».

Για Ντιγκινί: «Μπήκε πολύ γρήγορα στο κλίμα, είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Στην ηλικία του, στα 35, είναι πολύ σοβαρός και επαγγελματίας.»

Για τον Λιάσο: «Για μένα ο Λιάσος είναι ο καλύτερος Κύπριος προπονητής. Πιστεούμε στην παραμονή και θα το παλέψουμε».

Το μήνυμα στα νεαρά παιδιά: «Ο πατέρας μου μου έλεγε κάνε κάτι άλλο εγώ του έλεγα θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή ήρθε η δουλειά στο Δήμο Λεμεσού και πήγα. Το μήνυμα μου είναι ότι με σκληρή δουλειά και θέληση τίποτα δεν είναι αδύνατον, όμως δυστυχώς δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Υπάρχουν άλλα πράγματα που είναι πάνω από εμάς για να παίξει κάποιος μπάλα. Πόσοι Κύπριοι παίκτες αδικήθηκαν που ήταν καλοί παίκτες; Χιλιάδες. Είναι και η νοοτροπία βέβαια, παίζει ρόλο. Κι εγώ όταν δεν είχα πάρει τις ευκαιρίες μου, έκανα κι εγώ λάθη. Είχα πολύ πάθος αλλά μου έκανε ζημιά στο τέλος».

Για τον Άρη: «Εγώ έζησα τον Άρη από τον πάτο μέχρι την κορυφή. Τα έζησα όλα, πρόλαβα όταν ήρθε ο κύριος Νικ. Πήραμε ένα πάρα πολύ μεγάλο πριμ όταν πήραμε την άνοδο από τη Β' κατηγορία στην Α'».

Τι ένιωσε όταν έφυγε από την ομάδα με την άνοδο στην Α': «Όλα αυτό το πρότζεκτ που μας ανέλυσε ο νέος ιδιοκτήτης, ήταν απίστευτο. Πριν να αναλάβει την ομάδα του Άρη, μας μελετούσε για περίπου 4-5 μήνες. Ξέραμε ότι ένας μεγάλος επενδυτής ενδιαφέρεται να αναλάβει και ήρθε και άλλαξε την ιστορία της ομάδας του Άρη».