Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Jj

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ομόνοιας, «ΤΟΤΑL GREEN» ήταν ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας Γέσπερ Γιάνσον, ο οποίος θα αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πράσινους.

Για το παιχνίδι του Σαββάτου με την ΑΕΛ: «Πιστεύω ότι τα πρώτα 15-20 λεπτά ήμασταν πολύ καλοί, δημιουργήσαμε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες και είχαμε τον πλήρη έλεγχο. Πολύ θετική εικόνα τα πρώτα λεπτά. Θα ήταν ωραίο να παίζαμε έναν αγώνα με 11 παίχτες (γέλιο) κάτι τέοιο όμως δεν γίνεται συχνά όπως φαίνεται και το δεύτερο ημίχρονο έπεσε η απόδοση μας».

Για την παρουσία της ομάδας στα πρώτα 9 παιχνίδια της σεζόν: «Είναι δύσκολο να γίνει εκτίμηση σε κάποια παιχνίδια, λόγω του ότι δεχτήκαμε πολλές φορές την κόκκινη κάρτα. Σιγά σιγά βρίσκουμε τον ρυθμό που θέλουμε, θα πρέπει να καλύπτουμε καλύτερα έτσι ώστε να μην έρχονται αυτές οι αποβολές. Όποτε παίζουμε 11 εναντίον 11 είμαστε καλοί, βλέπουμε και με τον Σωφρόνη ότι χτίζουμε και γινόμαστε καλύτεροι. Δείχνει στους παίκτες στις προπονήσεις τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Στο ντέρμπι δείξαμε χαρακτήρα ακόμη και με λιγότερους παίκτες στο γήπεδο, φτάνουμε στο επίπεδο που θέλουμε βήμα-βήμα».

Για τις μεταγραφές που έγιναν τον τελευταίο μήνα (αφού δήλωσε σε προηγούμενη του συνέντευξη ότι η ομάδα δεν χρειαζόταν επείγον ενίσχυση): «Όταν έχεις μια ομάδα και ποδοσφαιριστές πρέπει να εξελίσσεσαι συνεχώς. Πρέπει να χτίσεις πάνω στους ποδοσφαιριστές να δίνεις αυτοπεποίθηση, να παίρνεις ποδοσφαιριστές που χωρούν σε ένα συγκεκριμένο σύστημα. Προτεραιότητα είναι να αναπτύσουμε και να δίνουμε ψυχολογία στο υπάρχον ρόστερ. Είπαν ότι θέλαμε ‘9αρι’, έχουμε τον Κακουλλή που του δόθηκε η ευκαιρία και είναι φανταστικός. Πιστεύω θέλουμε 2-3 μεταγραφικά παράθυρα για να κτίσουμε την ομάδα που θέλουμε. Αυτή την στιγμή έχεις ένα σύνολο που προπονείται μαζί και πρέπει να δουλέψει μαζί. Θέλει χρόνο να προσαρμοστούν κάποιοι, έχουμε νεαρούς που είναι οι καλύτεροι αυτής της ομάδας το τελευταίο διάστημα όπως ο Χαραλάμπους. Ο Μπέζους είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, στο μυαλό του κόσμου υπάρχει η ανάγκη για μεταγραφές. Δεν είναι έτσι υπάρχουν θέματα με συμβόλαια και πολλά άλλα, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να αναπτύσσονται. Και εγώ ο ίδιος μαθαίνω το κυπριακό πρωτάθλημα, είναι σημαντικό το περιβάλλον να είναι καλό και όλοι να παίρνουν τις ευκαιρίες τους».

Για το ντεμπούτο του Αλιούμ και πότε θα είναι έτοιμοι Φράνσον και Αλιούμ: «Ο Αλιούμ ήταν έτοιμος, αφού το πρωτάθλημα Σουηδίας βρίσκεται στα μισά, ξέρω ότι είναι καλός και μπορεί να ταιριάξει στοντ ρόπο που θέλει να παίξει ο Σωφρόνης»

Για το ντεμπούτο του Αλιούμ και πότε θα είναι έτοιμοι Φράνσον και Αλιούμ: «Ο Αλιούμ ήταν έτοιμος, αφού το πρωτάθλημα Σουηδίας βρίσκεται στα μισά, ξέρω ότι είναι καλός και μπορεί να ταιριάξει στοντ ρόπο που θέλει να παίξει ο Σωφρόνης»

Για τον Αμό: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου και όλοι δουλέυουν για να επανέλθει εκεί που πρέπει. Εδώ και μια εβδομάδα έχει αρχίσει να ανεβαίνει για τα καλά. Φυσιοθεραπευτές και διατροφολόγος δουλεύουν στην περίπτωση του. Άρχισα να αναγνωρίζω τον παλιό του εαυτό και να πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση  για να εκμεταλλευτεί αυτή την δεύτερη ευκαιρία».

Για τον Φράνσον: «Είναι έτοιμος αγωνιστικά, ένας διεθνής Σουηδός που θα παλέψει για την θέση στο κέντρο, όπου υπάρχει ανταγωνισμός, εξαρτάται από τον προπονητή. Οι παίχτες δεν έρχονται στην Κύπρο αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος, θα πρέπει σιγά σιγά να ανεβούμε για να έρχονται κι αλλοι ποδοσφαιριστές σαν τον Φράνσον. Πολλές φορές έρχονται λόγω συγκυριών, αν έρχονταν στην καλή τους φάση θα ήταν πιο ψηλά η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή κατάταξη».

Για τον Μάριο Ηλία: «Όχι δεν πήραμε τον Μάριιο Ηλία, όταν παίρνουμε ποδοσφαιριστές τους ανακοινώνουμε. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο, μίλησα για την στρατηγική, ότι πρέπει να έχουμε τους καλύτερους Κύπριους. Μέχρι τώρα όταν βλέπω το ρόστερ μας αυτό πιστεύω. Είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ο ποδοσφαιριστής. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία και υπάρχουν πολλοί καλοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές και οι ξένοι να τους συμπληρώνουν.  Όπως επίσης και τα ταλέντα που θα αναπτύξουμε εμείς. Δεν ήξερα για τον Ηλία πριν έρθω, ένας καλός ποδοσφαιριστής τίποτα περισσότερο. Είμαι χαρούμενος που και ο Λοϊζου ανεβάζει απόδοση, έχουμε ένα πρότζεκτ με τη ΜΕΑΠ. Οι παίχτες μας που παίρνουν λεπτά εκεί θα μας βοηθήσουν».

Αν μετά τον αποκλεισμό άλλαξε η στρατηγική: «Αν περνούσαμε στους ομίλους θα είχαμε άλλο πλάνο. Περισσότερα παιχνίδια, οπότε ίσως να θέλαμε περισσότερους παίχτες. Τώρα μπορούμε να καλύψουμε τα παιχνίδια μέχρι τα χριστούγεννα. Ξέραμε σε ποιες θέσεις θέλαμε ενίσχυση, μελετήσαμε και ακόμα μελετούμε γαι το πως μπορεί να βοηθηθεί η ομάδα στο μέλλον. Παρακολουθούμε ποδοσφαιριστές και χώρες από τις οποίες μπορούμε να φέρουμε παίχτες στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Χρειαζόμαστε χρόνο όμως».

Για τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται: «Η λογική είναι ότι το 1/3 των συμβολαίων θα λήξει το ερχόμενο καλοκαίρι. προσπαθούμε να μπο΄υμε σε διαλόγους και συζητήσεις με τον καθένα ξεχωριστά. Θα πρέπει να τα σκεφτόμαστε και να αναθεωρούμε. Ο Φαμπιάνο είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ υπάρχουν συζητήσεις και θα τις συνεχίζουμε. Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές όπως και ο Φράνσις (Ουζόχο), υπάρχει μια τετράδα πολύ καλών τερματοφυλάκων. Είανι σίγουρο ότι θα κάνουμε το καλύτερο και με σεβασμό, ξέρουμε τι σημαίνει ο Φαμπιάνο για τον κόσμο και την ομάδα».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Να πιστεύει στο πρότζεκτ, είμαστε στην ίδια πλευρά. Υπάρχει προοπτική στην ομάδα. Η ομάδα σκάουτινγκ μεγαλώνει, πρέπει να δείξουμε τι στυλ θέλουμε να παίζουμε, επιθετικό ποδόσφαιρο για τους οπαδούς. Είδα τις ιδέες του Σωφρόνη και όλοι δουλεύουμε για το καλύτερο.

Αν πιστεύει ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα: «Δεν φοβόμαστε κανένα, είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρέπει να παλέυουμε κάθε χρόνο. Να πα΄ρουμε τον τίτλο και να μείνουμε στα ψηλά, εκεί είναι το δύσκολο. Δουλέυουμε για τον αυτό τον στόχο»