Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Με ανακοίνωση της η Ομόνοια αναφέρεται στην βομβιστική επίθεση σε μέλος της οικογένειας του διαιτητή Μενέλαου Αντωνίου.

«Η νέα επίθεση που φαίνεται ότι στοχεύει ξανά την Κυπριακή διαιτησία, αποτελεί ακόμη ένα βάναυσο κτύπημα σε βάρος του ταλαιπωρημένου από τρομοκρατικές ενέργειες Κυπριακού ποδοσφαίρου. Ακόμη χειρότερα, αυτή τη φορά στόχος ήταν μέλος της οικογένειας του διαιτητή, κάτι που δημιουργεί αμφιβολίες για το πού τελικά θα σταματήσουν οι δράστες, όταν θρηνήσουμε θύματα;

Έχουμε τοποθετηθεί αρκετές φορές για τέτοιου είδους θλιβερά περιστατικά και καλέσαμε πολλάκις την Πολιτεία και την Αστυνομία να κάνουν τα αυτονόητα, δηλαδή να εξιχνιάζουν τις υποθέσεις, να οδηγούν ενώπιων της δικαιοσύνης όσους εμπλέκονται και να προστατεύουν τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δυστυχώς, πέρα από υποσχέσεις, ευχές και λόγια, δεν έχουμε δει τίποτα απολύτως ουσιαστικό, τίποτε απολύτως προς την ορθή κατεύθυνση.

Το σκηνικό, που αποτελεί πλέον τον κανόνα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να προσβάλλει και να προκαλεί ντροπή σε όλα τα αρμόδια άτομα, των οποίων η αδράνεια αφήνει ανοικτό το πεδίο σε όποιον επιθυμεί να πάρει το νόμο στα χέρια του και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο διαιτητής – θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης είχε πολύ καλή παρουσία στα παιχνίδια που διαιτήτευσε κατά τη φετινή σεζόν. Και όμως έγινε στόχος. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως έγινε στόχος διότι δεν ακολούθησε αυτά που οι δράστες του ζήτησαν να ακολουθήσει. Δηλαδή να τιμωρήθηκε όχι για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που αρνήθηκε να κάνει.

Τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εκφοβίσουν όσους έχουν ρόλο να διαδραματίσουν στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Θα πρέπει όλοι μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να απορρίψουμε αυτές τις πρακτικές και να συμβάλουμε ώστε η ηθική, οι αξίες και τα ιδανικά να επικρατήσουν της τρομοκρατίας, του εκφοβισμού και των απειλών.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στον διαιτητή και την οικογένειά του και σθεναρά στέκεται απέναντι σε κάθε μορφής βία, από όπου και εάν προέρχεται. Αυτή ήταν, είναι και θα παραμείνει η δική μας θέση. Με πράξεις.

Για μια ακόμη φορά αναγκαζόμαστε να απαιτήσουμε αυτά που σε ένα κανονικό κράτος θα έπρεπε να ήταν δεδομένα. Η Πολιτεία και η Αστυνομία επιβάλλεται να εξιχνιάσουν αυτήν την υπόθεση και σε συνεργασία με την ΚΟΠ να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε αυτή να είναι η τελευταία φορά που το Κυπριακό ποδόσφαιρο βιώνει τέτοιες θλιβερές καταστάσεις.»