Τηλεόραση Ραδιόφωνο
d

Πριν από ένα μήνα, ο Σέρχιο Ρίκο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε πριν από μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Ο Ισπανός πορτιέρε αποχώρησε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, με ένα χαμόγελο στα χείλη και πλέον βρίσκεται στο σπίτι του για να ξεκινήσει την αποκατάστασή του.

Μετά την περιπέτεια που είχε, ο Ισπανός ποριτέρε της Παρί Σεν Ζερμέν ξεκαθάρισε πως το πρώτο πράγμα το οποίο τον ένοιαζε αφότου συνήλθε ήταν το αν θα μπορέσει ποτέ να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Παρί:
«Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πολύ καλά. Δόξα τω Θεώ, η διαδικασία ανάρρωσης πηγαίνει αρκετά καλά, ακόμα κι αν δεν έχω πάρει εξιτήριο από το ιατρική άποψη, αλλά στο τέλος αποφάσισαν να με στείλουν σπίτι για να μπορούμε να κάνουμε το πρώτο μέρος της ανάρρωσης εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να το κανω εδώ, με την οικογένειά μου. την Άλμπα και τους φίλους μου σιγά σιγά. Κάθε μέρα βελτιώνομαι όλο και περισσότερο, νιώθω καλύτερα, νιώθω πιο δυνατός.

Δεν θυμάμαι τη στιγμή του ατυχήματος. Δεν θυμάμαι το πρώτο μέρος όταν ήμουν στο νοσοκομείο, όταν ήμουν σε κώμα. Η πρώτη μου σκέψη όταν ξύπνησα ήταν το ποδόσφαιρο. Δεν είχα προβλήματα με το κεφάλι ή τη μνήμη μου. Θυμήθηκα όλη μου την οικογένεια, τη γυναίκα μου και τους φίλους μου. Ήμουν σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου με όλες τις οθόνες και με το IV στο το χέρι μου... το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι αν θα μπορέσεις να παίξεις ξανά ποδόσφαιρο. Και αυτό ρώτησα τον γιατρό.


Όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο και δεν θα είχε νόημα να σκεφτώ κάτι άλλο. Είναι το μόνο πράγμα στο οποίο έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή. Η σκέψη μου ήταν πάντα να επιστρέψω.Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι ο γιατρός θα μου επιτρέψει να κάνω κάποια άσκηση για να επανέλθω σε φόρμα και να μπορέσω να επιστρέψω στην ομάδα. Αυτό που θέλω είναι να γίνει πριν τελειώσει η σεζόν».