Τηλεόραση Ραδιόφωνο
4

Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους και ειδικά παιδιά. Κάποιοι μαθητές γυμνασίου στην Αργεντινή, μάλιστα, έκαναν κάτι μοναδικό και συνέθεσαν μια τεράστια εικόνα του σούπερ σταρ από χιλιάδες ανακυκλωμένα πλαστικά καπάκια μπουκαλιών!

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από την εθνική ομάδα της Αργεντινής, η χώρα του πιο διάσημου πολίτη της βυθίζεται σε βαθιά οικονομική ύφεση και πολιτικές διαιρέσεις με εκλογές υψηλού κινδύνου να πλησιάζουν αργότερα αυτό το έτος.

Αλλά η αγάπη για τον Λιονέλ Μέσι φαίνεται να φαίνεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η νέα σύνθεση βρίσκεται στο δάπεδο μιας υπαίθριας αυλής γυμνασίου στη γειτονιά Γκραντ Μπουργκ, λίγο έξω από την πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες.

Απεικονίζει τον διάσημο επιθετικό να κρατά ψηλά το χρυσό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την περσινή νίκη στο Κατάρ, μαζί με μια λεζάντα με την οποία τον ευχαριστεί.

Ο Σεμπάστιαν Ραμίρες, δάσκαλος στο σχολείο, δημοσίευσε ένα βίντεο κλιπ στα social media που έγινε viral συνοψίζοντας μια ευρέως διαδεδομένη αξιολόγηση της κληρονομιάς του Λιονελ Μέσι. «Ένας φόρος τιμής στο σπουδαιότερο», είπε.

Το βίντεο της κατασκευής δείχνει δεκάδες παιδιά σκυμμένα πάνω από ένα σχέδιο με χρώματα και κουτιά με καπάκια μπουκαλιών διάσπαρτα τριγύρω.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει αποδειχθεί ισχυρή ενωτική δύναμη στη χώρα της Νότιας Αμερικής, ακόμη και όταν ο τριψήφιος πληθωρισμός και η σπειροειδής κάθοδος του τοπικού νομίσματος κυριαρχούν στη συζήτηση ενόψει των γενικών εκλογών του Οκτωβρίου, που έχουν ως σημείο αναφοράς τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ