Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κοπ

Άρχισαν σήμερα το πρωί στη Λάρνακα οι εργασίες του Ετήσιου Σεμιναρίου Διαιτησίας που προηγείται της έναρξης του Πρωταθλήματος Cyta.

Λόγω της απουσίας του Γιώργου Κούμα στην Αυστραλία όπου διεξάγεται η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, τον χαιρετισμό του προέδρου στην έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου μετέφερε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ Ανθούλης Μυλωνάς.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΟΠ στην έναρξη του σεμιναρίου:

«Εκ μέρους του προέδρου της ΚΟΠ κ Γιώργου Κούμα, μεταφέρω το χαιρετισμό του και τις ευχές του για κάθε επιτυχία στο καθιερωμένο σεμινάριο διαιτησίας που πραγματοποιείται και φέτος μόλις μερικές μέρες πριν την  έναρξη του Πρωταθλήματος Cyta. Ο κ Κούμας απουσιάζει στην Αυστραλία  όπου διεξάγονται οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. 

Ιδιαίτερο καλωσόρισμα απευθύνουμε στο νέο πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας, τον κ Ντομενίκο Μεσίνα και τους συνεργάτες του. Η εμπειρία, οι γνώσεις και γενικότερα η πορεία του, τον κατατάσσουν ψηλά στο τομέα της διαιτησίας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του και καλούμε όλους εσάς, τους εμπλεκόμενους στη διαιτησία,  να τον στηρίξετε, καθώς η δική του επιτυχία, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην εικόνα της κυπριακής διαιτησίας και γενικότερα του ποδοσφαίρου στο τόπο μας. 

Δεν αρχίζουμε από το μηδέν. Τα τελευταία χρόνια έγιναν προσπάθειες, σημαντικές επενδύσεις και βήματα στη διαιτησία. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και πιστεύουμε πως με μεθοδική δουλειά, υπομονή και επιμονή μπορούμε να πετύχουμε.

Το επίπεδο της διαιτησίας είναι ταυτισμένο με το θέαμα,  την  εξέλιξη των αγώνων και γενικότερα των διοργανώσεων. Σας καλούμε να ανταποκριθείτε σε αυτή την πρόκληση και σε αυτή την αποστολή. Πρωταγωνιστές στο γήπεδο είναι οι ποδοσφαιριστές και όχι οι διαιτητές, οι οποίοι όμως έχουν την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του κάθε αγώνα.

Φίλες και φίλοι

Η ενεργοποίηση και τρίτης μονάδας VAR στη φετινή σεζόν, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη σε ότι αφορά τον προγραμματισμό των αγώνων σε κάθε αγωνιστική. Ταυτόχρονα, όμως, θέλω να επαναλάβω ότι το VAR δεν αντικαθιστά τον διαιτητή, παρά μόνο είναι ένα επιπλέον εργαλείο που θα τον στηρίξει και θα τον βοηθήσει να κάνει καλύτερα τη δουλειά του με περισσότερη αξιοπιστία αλλά και αντιμετωπίζοντας τη γνωστή προκατάληψη σε βάρος των διαιτητών.

Επιπλέον, έντονη είναι η άποψη μας πως η εκπαίδευση και η επιμόρφωση είναι βασικά συστατικά που δίνουν στο κάθε διαιτητή, την γνώση και την αυτοπεποίθηση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αποστολή του.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του σεμιναρίου και καλή σεζόν σε όλους».