Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Φψ

Η αποδέσμευση του Αργύρη Καμπετσή, ο οποίος "έσπασε" το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό παίρνοντας ένα μέρος του τελευταίου χρόνου ως αποζημίωση για να συνεχίσει στην ουγγρική Ντιόσγκιορ, έκλεισε μετά από πολλά χρόνια έναν "κύκλο" με τους παίκτες που δεν υπολογίζονταν και για (διαφορετικούς λόγους κάθε φορά) "ξέμεναν" στην ομάδα για καιρό. Χωρίς να βρίσκονται εντός αγωνιστικού πλάνου, με (σοβαρό) οικονομικό κόστος στον προϋπολογισμό του "τριφυλλιού". 

Απόρροια, πολλών και σημαντικών λαθών που έγιναν σε συγκεκριμένα διαστήματα της τελευταίας δεκαετίας σε μεταγραφές που δεν βγήκαν και παρέμειναν για καιρό στην ομάδα. 

Πλέον, το εφετινό καλοκαίρι είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό (πραγματικά πολύ καιρό όμως), που ο Παναθηναϊκός έχει (ξε)καθαρίσει πλήρως το ρόστερ του. 

Κι όλοι όσοι βρίσκονται αυτή την στιγμή στο δυναμικό του υπολογίζονται κανονικότατα απ’ τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι αποτελούν κομμάτια του πρότζεκτ που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και βρίσκεται σε σταθερή εξέλιξη, κοιτάζοντας διαρκώς προς τα... πάνω. 

Επί χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε κάθε χρονιά παίκτες οι οποίοι τίθεντο εκτός πλάνου της ομάδας. Είτε είχαν "χρυσοπληρωθεί" -όπως ο περίφημος Λαουτάρο Ρινάλντι που πέρασε και δεν... ακούμπησε αγωνιστικά, αλλά "χτύπησε" μέχρι τελικής πτώσεως το "τριφύλλι" την περίοδο των οικονομικών προβλημάτων και πληρώθηκε μέχρι... ευρώ- είτε όχι. 

Σ’ αυτή την κατηγορία βεβαίως δεν περιλαμβάνονται παίκτες όπως π.χ. ο Διούδης, ο οποίος ήταν βασικός κι όταν αποκτήθηκε ο Μπρινιόλι έχασε τη θέση του κι όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου αποχώρησε ως ελεύθερος στην Ζαγκλέμπιε για να ξαναβρεί χρόνο και χώρο και να παίξει, αλλά ποδοσφαιριστές τύπου Ούφε Μπεκ, που έμεινε στον Παναθηναϊκό δύο χρόνια ανενεργός μόνο και μόνο για να πληρώνεται (κι έκοψε εντέλει το ποδόσφαιρο) ή ο Γιασίν Αγιούμπ που χρειάστηκε να περάσει ενάμισι χρόνο ως "κομμένος" μέχρι να βρει ομάδα (Εξέλσιορ) για να αποχωρήσει. 

Με σεβασμό προς τους παίκτες 

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μία πολύ μεγάλη αλλαγή του δυναμικού του την τελευταία διετία, αλλά τούτη τη φορά δεν την έκανε "βίαια" κι απότομα πληρώνοντας όσο-όσο για να "σπάσει" συμβόλαια, αλλά με υπομονή, προχωρώντας σε ένα συνολικό extreme makeover του δυναμικού του μέσα από σταθερές κινήσεις. 

Και είναι αλήθεια πως σ’ όλη αυτή τη διετία το front office του κλαμπ κι όλοι όσοι διαχειρίστηκαν τη συγκεκριμένη διαδικασία -ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές που είχαν χαραχθεί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς- έκαναν αφανή, αλλά καλή δουλειά. 

Και με απόλυτο σεβασμό προς τους ποδοσφαιριστές. Κι αυτό είναι κάτι που αξίζει να επισημανθεί. Διότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν ούτε γκρουπ κομμένων, ούτε διαφορετικές συνθήκες κι άλλη μεταχείριση προς τους παίκτες που δεν υπολογίζονταν. Ο Γιουνούς Σανκαρέ π.χ. το καλοκαίρι του 2021 πήγε κανονικά στην προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία κι ας μην υπολογιζόταν για τη σεζόν που ξεκινούσε. 

Το ίδιο κι ο Αγιούμπ ή ο Σαβιέρ, αλλά κι όλοι όσοι τέθηκαν εκτός προγραμματισμού. Ούτε πρωινά ξυπνήματα και προπονήσεις σε άλλες ώρες με τα... κοκόρια στο Κορωπί. Με σεβασμό και κανονική στάση προς όλους. Κι αυτό, στο τέλος της ημέρας, αποδείχθηκε πολύ σημαντικό και για τη συνολική ψυχολογία της ομάδας και του γκρουπ των παικτών της. 

Βοηθώντας να γίνει πολύ πιο γόνιμα και σταθερά η αλλαγή, με τον Παναθηναϊκό να ξεκαθαρίζει πλέον σε απόλυτο βαθμό το δυναμικό του και να έχει απόλυτα "ενεργούς" όλους τους παίκτες του.