Τηλεόραση Ραδιόφωνο
3

Στο στόχαστρο των αρχών ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν Νεϊμάρ για τεχνητή λίμνη που κατασκεύασε στην έπαυλή του στα προάστια του Ρίο Ντε Τζανέιρο χωρίς περιβαλλοντική άδεια.

Όπως ανακοινώθηκε, ο βραζιλιάνος δικαστής επέβαλε πρόστιμο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ στον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν.

«Το δημοτικό συμβούλιο της Μανγκαρατίμπα επέβαλε τέσσερα πρόστιμα για «περιβαλλοντικές παραβάσεις κατά την κατασκευή τεχνητής λίμνης στην έπαυλη του παίκτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γραμματεία του συμβουλίου.

«Τα πρόστιμα ανέρχονται σε περισσότερα από 16 εκατομμύρια ρεάις» (3 εκατομμύρια ευρώ), ανέφερε η ανακοίνωση, ποσό που ορίστηκε από την εισαγγελία της Μανγκαρατίμπα, μιας τουριστικής περιοχής περίπου 130 χιλιόμετρα από το Ρίο.

Μεταξύ των «δεκάδων παραβάσεων» που εντοπίστηκαν, οι αρχές ανέφεραν «την εκτέλεση έργων που υπόκεινται σε περιβαλλοντικό έλεγχο χωρίς άδεια», «τη σύλληψη και την εκτροπή νερού ποταμού χωρίς άδεια» και «την αφαίρεση γης και την απομάκρυνση της βλάστησης χωρίς άδεια».

Οι αρχές έκλεισαν τον χώρο και διέταξαν να σταματήσει κάθε δραστηριότητα, αλλά τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Νεϊμάρ διοργάνωσε εκεί πάρτι και έκανε μπάνιο στη λίμνη.

Ο Βραζιλιάνος άσος έχει προθεσμία 20 ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της ποινής.

sdna.gr