Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σ

Διακόσια σαράντα τέσσερα (244) χρόνια Ιστορίας, όσα αθροίζουν συνολικά Μάντσεστερ Σίτι (129/έτος ίδρυσης 1894) και Ίντερ (115/έτος ίδρυσης 1908), ...συναντώνται στην Κωνσταντινούπολη και το «Atatürk Olympic Stadium», το γήπεδο που επιλέγηκε από την UEFA να φιλοξενήσει (10/6, 22:00) τον 68o τελικό του Kυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League.


Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ένας από τους επτά ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν κατακτήσει το τρόπαιο ως παίκτες και ως προπονητές, θα προσπαθήσει να εμπνεύσει τη Μάντσεστερ Σίτι, στην προσπάθειά της για τον πρώτο τίτλο της στην κορυφαία διοργάνωση.
 

Απέναντι στη ομάδα-όνειρο του Πεπ Γκουαρντιόλα  θα βρίσκεται η Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι, η οποία με τη σειρά της θα επιχειρήσει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου για 4η φορά στην ιστορία της, πρώτη μετά το 2010, όταν είχε πανηγύρισε το «τρεμπλ» με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της.
 

Ένας τελικός, ο οποίος θα προβληθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, με συνολική αξία 1,584 δισεκατομμυρίων ευρώ, όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ, σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt: στα 1,05 δισεκατομμύρια ευρώ η Μάντσεστερ Σίτι, στα 534,45 εκατ. ευρώ η Ίντερ.
 

Δύο ομάδες με σχεδόν ίδιο μέσο όρο ηλικίας (27,6 η Μάντσεστερ Σίτι και 28,9 η Ίντερ ), με πολλούς ξένους στο ρόστερ τους (17 η Μάντσεστερ Σίτι και 16 η Ίντερ ), αλλά και γεμάτες από διεθνείς (18 η Μάντσεστερ Σίτι και 16 η Ίντερ ).
 

Οι Μάντσεστερ Σίτι και η Ίντερ θα διεκδικήσουν ένα τρόπαιο που έχει ύψος 73,5 εκατοστά και ζυγίζει 7,5 κιλά, ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσουν τα 90΄ της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ενώ φυσικά θα υπάρχει VAR.