Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αθλητικά

Ονειρικό ντεμπούτο στη Βαλένθια για τον Τζιωρτζή

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα NASCAR του 2023 ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, παίρνοντας μία νίκη στην κατηγορία EURO NASCAR 2 και μία δεύτερη θέση στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, έχοντας ξεκινήσει από την pole position και στις δυο κατηγορίες, στην πίστα Circuit Ricardo Tormo της Βαλένθια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατόρθωμά του να πάρει τις pole position και στις δυο κατηγορίες είναι ξεχωριστής σημασίας για το NASCAR Whelen Euro Series, καθώς έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που εξασφάλισε ξεκίνημα από την πρώτη θέση της αφετηρίας στα δύο πρωταθλήματα του EURO NASCAR το  ίδιο Σαββατοκύριακο.

,

Μετά την επιτυχία του στα προκριματικά, ο Κύπριος οδηγός έκανε αρχή στους αγώνες με την παρθενική παρουσία του στο EURO NASCAR PRO. Στις αρχές έπεσε στην τρίτη θέση, κρατώντας όμως επαφή με τον Ιταλό Gianmarco Ercoli, τον οποίο προσπέρασε στην πρώτη στροφή του 17ου (από τους 18) γύρου και πήρε τη δεύτερη θέση. Πρώτος ήταν ο Ολλανδός Hezemans Liam, ο οποίος πέρσι είχε πάρει το πρωτάθλημα στο EURO NASCAR 2.

Ακολούθως, ο Τζιωρτζής ρίχθηκε στη μάχη του EURO NASCAR 2, κατηγορία στην οποία λαμβάνει μέρος μόνο για τον αγώνα στη Βαλένθια μετά από πρόκληση της ομάδας του, Academy / Alex Caffi Motorsport, κάνοντας το back to back κερδίζοντας για δεύτερη διαδοχική χρονιά στην Circuit Ricardo Tormo. Η νίκη του ήταν καθηλωτική, κρατώντας από την αρχή την πρωτοπορία και τερματίζοντας με διαφορά πεντέμισι δευτερολέπτων από τον δεύτερο της κούρσας, τον Iταλό Alberto Naska.

Tην Κυριακή (07/05) θα γίνουν οι δεύτερες κούρσες του αγώνα της Βαλένθια, με το πρόγραμμα να ξεκινάει με το EURO NASCAR 2 (12:20) και να συνεχίζεται με το EURO NASCAR PRO (15:00).