Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λατσιο

Κλείσιμο της εξέδρας των φανατικών για έναν αγώνα, αλλά με αναστολή ενός έτους, ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στη Λάτσιο, για τα αντισημιτικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τη Ρόμα, στις 19 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Serie A, αποφασίστηκε να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην τιμωρία, διότι συνεκτιμήθηκε η συνεργασία του συλλόγου με τις αρχές, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι υπεύθυνοι και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά.

Την επομένη του "Derby della Capitale", η πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας της Ρώμης, Ρουθ Ντουρεγκέλο, δημοσίευσε βίντεο όπου οπαδοί της Λάτσιο εμφανίζονταν να απευθύνουν αντισημιτικά συνθήματα προς τους φιλάθλους της Ρόμα, καθώς και τη φωτογραφία ενός ατόμου που φορούσε φανέλα με το όνομα «Χίτλερσον» και τον αριθμό 88 (που παραπέμπει ευθέως στο ναζιστικό χαιρετισμό "Heil Hitler", καθώς το γράμμα "Η" είναι το όγδοο του λατινικού αλφαβήτου).

Η Λάτσιο καταδίκασε το περιστατικό και, λίγες ημέρες αργότερα, ανακοίνωσε το δια βίου αποκλεισμό από το στάδιο «Ολίμπικο» τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και αυτού που φορούσε την επίμαχη φανέλα, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι γερμανικής υπηκοότητας.

Σημειώνεται ότι η Λάτσιο ήταν ήδη υπότροπη και η βόρεια εξέδρα του «Ολίμπικο» (η οποία φιλοξενεί τους φανατικούς) είχε κλείσει για μία αγωνιστική τον Ιανουάριο, λόγω ρατσιστικών συνθημάτων στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λέτσε. Στο «στόχαστρο» των «τιφόζι» είχαν βρεθεί οι μαύροι ποδοσφαιριστές Σαμουέλ Ουμτιτί και Λαμέκ Μπαντά.