Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σδσ

Ο Φερστάπεν όδευε με άνεση προς τη νίκη του GP Αυστραλίας, 3ου φετινού αγώνα της Formula 1, εμπρός από τους Χάμιλτον και Αλόνσο. Ώσπου τρεις γύρους πριν από την καρό σημαία η επαφή του Κέβιν Μάγκνουσεν με τον τοίχο στην έξοδο της στροφής 3 ανάγκασε τους οργανωτές να διακόψουν τον αγώνα για να καθαριστεί η πίστα από τα θραύσματα της Haas.

Στην επανεκκίνηση ακολούθησε το απόλυτο χάος, που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των Αλόνσο και Κάρλος Σάινθ στις θέσεις 3-4. Ο Αλόνσο έκανε τετ-α-κε, οι δύο Alpine κατέληξαν στον τοίχο και ακολούθησαν άλλα τρία μονοθέσια εκτός πίστας. Αυτό έφερε ξανά τις κόκκινες σημαίες, και την τρίτη διακοπή του αγώνα.

Ο αγώνας επανεκκίνησε, αφότου οι αγωνοδίκες επανέφεραν την προηγούμενη κατάταξη -όπως ήταν πριν την επανεκκίνηση- και συνεπώς τον Αλόνσο στην 3η θέση. Παράλληλα, επέβαλλαν ποινή 5'' στον Σάινθ για την υπαιτιότητα της σύγκρουσης, που σημαίνει ότι ο Σάινθ έπεσε εκτός δεκάδας, όταν ο αγώνας ξεκίνησε ξανά για τον τελευταίο γύρο.

Η πρώτη διακοπή είχε γίνει στον 9ο γύρο από τουε 58, λόγω ατυχήματος του Άλεξ Άλμπον που γέμισε την πίστα με θραύσματα. Πριν από τη διακοπή αθυτή εγκατέλειψε ο Σαρλ Λεκλέρ στον πρώτο γύρο μετά από επαφή με τον Λανς Στρολ, και μετά τη διακοπή του Άλμπον ο Ράσελ με πρόβλημα στη μονάδα ισχύος της Mercedes W14.