Τηλεόραση Ραδιόφωνο
3

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του MotoGP διεκόπη έπειτα από μια τρομακτική πτώση που είχε ο Ισπανός αναβάτης της GasGas KTM.

Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το FP2 του Grand Prix Πορτογαλίας, οι κόκκινες σημαίες έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα και η διαδικασία διεκόπη. Οι κάμερες εστίασαν στη στροφή 10, εκεί που ο Πολ Εσπαργκαρό είχε πτώση και κατέληξε στα προστατευτικά ελαστικά. Οι βοηθοί της πίστας και οι γιατροί που ήταν στο σημείο ήταν πάνω από τον Ισπανό αναβάτη και του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

 

Σύμφωνα με τη διεύθυνση αγώνα, ο Εσπαργκαρό είχε τις αισθήσεις του. Από ριπλέι που της τηλεοπτικής μετάδοσης, φάνηκε πως είχε ένα απότομο highside κατά το φρενάρισμα.

 

Ο 31χρονος Ισπανός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί, μπορούσε να κουνήσει χέρια και πόδια αλλά είχε εκτεταμένα θλαστικά τραύματα. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, στην πόλη Φάρο, απ' όπου και αναμένουμε να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: gazzetta.gr