Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξλξκ

Από τους διαιτητές της Premier League και της EFL ζητήθηκε να επιτρέπουν στους μουσουλμάνους παίκτες να κάνουν διάλειμμα κατά τη διάρκεια των αγώνων λόγω του Ραμαζανιού.
Οι παίκτες της ισλαμικής πίστης θα νηστεύουν κατά τις ώρες της ημέρας στη διάρκεια του Ραμαζανιού -το οποίο θα διαρκέσει ένα μήνα από τις 21/22 Μαρτίου και θα τελειώσει με τον εορτασμό του Eid- και επιτρέπεται να τρώνε και να πίνουν ξανά μόλις δύσει ο ήλιος.

Οι αξιωματούχοι των αγώνων στις τέσσερις κορυφαίες κατηγορίες της Αγγλίας έχουν πλέον λάβει οδηγίες για να χρησιμοποιούν τις φυσικές διακοπές του παιχνιδιού ώστε να επιτρέπουν στους μουσουλμάνους παίκτες να πίνουν νερό ή ενεργειακά ποτά κατά τη διάρκεια των βραδινών αγώνων όλο τον υπόλοιπο μήνα.

Ζητήθηκε από τους διαιτητές να έρθουν σε επαφή με τους συλλόγους πριν από τη σέντρα για να προσδιορίσουν ποιοι παίκτες θα χρειαστούν μια τέτοια διακοπή. Στους μουσουλμάνους παίκτες της Premier League περιλαμβάνονται ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ, Ν' Γκολο Καντέ και Γουέσλεί Φοφανά της Τσέλσι, Ριγιάντ Μαχρέζ και Ιλκάι Γκουντογκάν της Μάντσεστερ Σίτι.

Πέρυσι, οι αρχηγοί μπορούσαν να ζητήσουν από τους διαιτητές πριν και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα να διακόψουν τη διαδικασία σε κατάλληλο σημείο ώστε οι μουσουλμάνοι παίκτες να σπάσουν τη νηστεία τους.