μ

Μέσω ανακοίνωση της η Αναγέννηση Λυθροδόντα αναφέρεται στα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, για μια πιθανή ένωση με την Εληά Λυθροδόντα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Αγαπητές φίλες,
Αγαπητοί φίλοι,
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑ

Μετά από έντονα προβληματισμό και λόγο των τελευταίων γεγονότων, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να επικοινωνήσουμε
μαζί σας, για να καταθέσουμε τα πραγματικά γεγονότα, αλλά και να απαντήσουμε για το θέμα που προέκυψε για δημιουργία
ενιαίας ποδοσφαιρικής ομάδας από τα δύο σωματεία της κοινότητας μας.

Καλεστήκαμε με επιστολή ημερομηνίας 24 Φεβρουαρίου, από τον Κοινοτάρχη, για συνάντηση με την ΕΛΗΑ, για την 1η
Μαρτίου, με θέμα, τη δημιουργία ενιαίας κοινοτικής ομάδας.

Η συνάντηση έγινε τελικά, στις 02 Μαρτίου, τονίζουμε ότι πριν την επιστολή δεν είχαμε καμία πληροφόρηση, ούτε γνωρίζαμε ότι
προγραμματιζότανε συνάντηση με τέτοιο θέμα, με συνέπια ως ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ να μην γνωρίζουμε τίποτε για το θέμα ή αν
υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση.

Στην συνάντηση, ξεκαθαρίστηκε ότι είναι πρωτοβουλία του κοινοτάρχη και όχι του Κοινοτικού Συμβουλίου. Η ΕΛΗΑ άμεσα
τοποθετήθηκε ότι είναι θετική στη δημιουργία μιας ομάδας (που πολύ απλά σημαίνει ότι γνώριζαν για το θέμα και το συζήτησαν πριν την συνάντηση, ενώ η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ δεν γνώριζε τίποτε). Παράλληλα γνώριζαν και για τις ενέργειες από μερίδα της νεολαίας. Με λίγα λόγια όλοι γνωρίζανε εκτός από την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

Στη συζήτηση καταθέσαμε ορισμένους προβληματισμούς.

1. Από που θα προέρχονται τα έσοδα της νέας ομάδας.
  2. Ποιος θα συντηρεί τα δύο γήπεδα.
  3. Ποιοί θα είναι οι στόχοι της νέας ομάδας.

Για τους δύο πρώτους προβληματισμούς δεν πήραμε ουσιαστικές απαντήσεις, εκτός από το αόριστο ότι θα υπάρχει χορηγία από το κοινοτικό συμβούλιο, που στην πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα για τα γήπεδα που δεν είναι κοινοτικά. Για τον τρίτο προβληματισμό, φάνηκε ξεκάθαρα ότι υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας. Η ΕΛΗΑ θέλει ομάδα δυνατή που θα πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ, ενώ για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στόχος είναι να αγωνίζονται όσο περισσότεροι ποδοσφαιριστές από την κοινότητα μας, με στόχο την υγιές απασχόληση της νεολαίας της κοινότητας μας.

Ως ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ζητήσαμε να επανέλθουμε για το θέμα, με το πέρας των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων στο Πρωτάθλημα της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ, λαμβάνοντας υπόψη ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές μας είναι Λυθροδοντιάτες και πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι στην προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού. Παράλληλα να έχουμε εξουσιοδότηση από την Γενική Συνέλευση μας, για συζήτηση του θέματος, όπως προνοείται στο καταστατικό μας. Εισήγηση που έγινε αποδεκτή. Δυστυχώς παρά το ότι η εισήγηση μας έγινε αποδεκτή και το ότι συμφωνήθηκε, να μην διαρρεύσει το τι συζητήθηκε για να υπάρξει εμπιστοσύνη.

Από την επόμενη ημέρα σε ολόκληρο τον Λυθροδόντα διέρρευσε σκόπιμα και παραπλανητικά, ότι η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ τοποθετήθηκε ενάντια στην δημιουργία ενιαίας ομάδας. Παράλληλα λόγω της παραπληροφόρησης και της όξυνσης της κατάστασης που δημιουργήθηκε, ορισμένοι κρυμμένοι στο σκοτάδι προχώρησαν σε βανδαλισμούς στο γήπεδο μας. Θυμίζοντας μας τραγικές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας αλλά και για το σωματείο μας.

Κλείνοντας, τονίζουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα όσους πραγματικά και ειλικρινά, θέλουν την δημιουργία μιας ομάδας. Παράλληλα στέλνουμε ξεκάθαρό μήνυμα σε όσους εκμεταλλεύονται τη κατάσταση που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία για να δημιουργήσουν προβλήματα στο σωματείο μας, ότι θα μας βρουν απέναντι τους, έτοιμους να προστατέψουμε το σωματείο μας ως ελάχιστό χρέος στην ιστορία μας αλλά και για όλους όσους με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση προσέφεραν στο σωματείο μας και δεν βρίσκονται πια μαζί μας. Στα σχεδόν 80 χρόνια ιστορίας μας δεχθήκαμε κατατρεγμούς, διώξεις και αδικίες, αλλά σταθήκαμε όρθιοι και αντέξαμε. Τίποτε δεν μας χαρίστηκε, ότι δημιουργήσαμε, το δημιουργήσαμε μόνοι μας με τον ιδρώτα και τον μόχθο μας. Είμαστε περήφανοι για ότι καταφέραμε, είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας. Είμαστε περήφανοι για το σωματείο μας.

Δ.Σ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑ
Σημείωση: επιφυλάσσουμε τα νομικά μας δικαιώματα για όσους χρησιμοποιούν το έμβλημα του Σωματείου μας,
χωρίς την άδεια μας.»