Τηλεόραση Ραδιόφωνο
3

Δείτε τις δηλώσεις των δύο τεχνικών μετά την πρόκριση της ΑΕΛ επί της Νέας Σαλαμίνας στους "4" του κυπέλλου Coca Cola..

 

 Σάββας Πουρσαϊτίδης:

 

"Καταρχάς τα συλλυπητήρια μας στο ατύχημα των Τεμπών, σε αυτό που έγινε στην Ελλάδα. Δυστυχώς άγγιξε και την ομάδα μας, καλό κουράγιο σε συγγενείς και γονείς.

Υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και απογοήτευση από το πώς ήρθε ο αποκλεισμός. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα έκρινε την πρόκριση.

Βάλαμε αρκετή πίεση στην ΑΕΛ, στο δεύτερο μέρος ήμασταν κυρίαρχοι.

Νιώθω ότι κάποιοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη μας και μας έκλεψαν το πορτοφόλι"

 

Τσέντομιρ Γιανέφσκι: 

Αρχικά: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Προκριθήκαμε και είμαστε ικανοποιημένοι αλλά ειλικρινά δεν κάναμε καλό παιχνίδι, δεν είναι αυτό που περίμενα, θα ήθελα να παίξουμε πολύ καλύτερα. Η Σαλαμίνα έκανε πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο 2ο μέρος μας πίεσε. Αρχίσαμε καλά, κάναμε το 1-0 αλλά μετά δυστυχώς τα δώσαμε όλα στο χέρι στην Σαλαμίνα για να ελέγξει το παιχνίδι και να μας πιέσει. Εύχομαι στη Σαλαμίνα να μπει στην εξάδα. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι περάσαμε και αυτό μετράει. Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ αν θέλουμε να πάμε τελικό".

Είδαμε μαζική οπισθοχώρηση στο 2ο μέρος. Ήταν λόγω κούρασης, πίεσης του αντιπάλου ή τακτικής; "Σίγουρα δεν ήταν η τακτική μου αυτή. Η καλύτερη άμυνα θα ήταν να βάζαμε 2ο γκολ. Είναι και λίγο η κούραση αλλά δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Δεν ήμασταν καλοί με τη μπάλα. Μετά από 1-2 πάσες δίναμε τη μπάλα στον αντίπαλο που έπαιζε με πολλές μπαλιές. Όμως δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο με πάσες, έπαιζαν με σέντρες. Προκριθήκαμε με επαγγελματικό τρόπο, ήρθαμε εδώ, προκριθήκαμε και αυτό μετράει".

Είναι δύσκολο για την ΑΕΛ να παίζει στο 2ο γκρουπ που δεν είναι τόσο ανταγωνιστικά τα παιχνίδια και ταυτόχρονα να σκέφτεται και το κύπελλο; "Ναι αλλά όλοι είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει εγώ και οι συνεργάτες μου να βρίσκουμε τον τρόπο να δίνουμε κίνητρο σε κάθε προπόνηση. Θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι στο γκρουπ. Ακόμα και στο 2ο γκρουπ θα έχουμε καλά παιχνίδια και πρέπει να είμαστε σοβαροί και σε αυτά αν θέλουμε να πάμε τελικό".

Είπατε ότι δεν παίξατε καλά. Πιστεύετε ότι αυτή την πρόκριση την πήρε ο κόσμος; "Χωρίς τον κόσμο μας βλέπουμε την διαφορά και εντός και εκτός έδρας. Οι παίκτες παλεύουν περισσότερο με τον κόσμο μας, είναι ο 12ος μας παίκτης, μας σπρώχνει με τη θετική του ενέργεια. Το ποδόσφαιρο παίζεται για τον κόσμο και ο δικός μας είναι φανταστικός. Μπράβο και στον κόσμο της Σαλαμίνας που έσπρωξαν την ομάδα τους. Ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια και στους διαιτητές, έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, δεν ήταν εύκολο και πιστεύω ότι δεν έκαναν λάθη ούτε για εμάς, ούτε για τον αντίπαλο".