Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σδσδ

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές: 

*Καταγγελία του διαιτητή AYROLDI GIOVANNI κατά του Σωφρόνη Αυγουστή, προπονητή της Ομόνοιας που αποβλήθηκε για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο στον αγώνα  Κυπέλλου COCA - COLA  ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/15.02.2023
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία του διαιτητή Κωνσταντίνου Χρίστου κατά του BOGATINOV MARTIN,  ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας που αποβλήθηκε γιατί στέρησε καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος στον  αγώνα Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Α’ Όμιλος Εθνικός Άχνας – ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος/19.02.2023 (6η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία του διαιτητή Κωνσταντίνου Χρίστου κατά του ASEN BORISOF, τραυματιοφορέα του Εθνικού Άχνας που αποβλήθηκε για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο στον αγώνα Πρωταθλήματος  Β’  Κατηγορίας,  Β’   Φάση,  Α’  Όμιλος Εθνικός Άχνας – ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος/19.02.2023 (6η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός 1 αγώνας και πρόστιμο

*Καταγγελία του διαιτητή Μάριου Αντωνίου κατά του Λιασή Λουκά, προπονητή της ΑΕΖ που αποβλήθηκε για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Α’ Όμιλος ΑΕΖ Ζακακίου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου/19.02.2023 (6η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία του διαιτητή Παύλου Ττοφή κατά του Ηλία Μελικίδη, ποδοσφαιριστή της ΑΕΖ που αποβλήθηκε γιατί έπιασε από τον λαιμό αντίπαλο ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια τον έσπρωχνε προς τα πίσω κρατώντας τον από τον λαιμό στον αγώνα Πρωταθλήματος Νέων  Κ-19 Β’ Κατηγορίας Εθνικός  Άχνας – ΑΕΖ Ζακακίου/15.02.2023 (17η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός 2 αγώνες και πρόστιμο

*Καταγγελία του διαιτητή Παύλου Ττοφή κατά του Χρίστου Κυριάκου, Λοιπό Προσωπικό της ΑΕΖ που αποβλήθηκε για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο στον αγώνα Πρωταθλήματος  Νέων  Κ-19 Β’  Κατηγορίας Εθνικός  Άχνας–ΑΕΖ Ζακακίου/15.02.2023(17η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγώνες και πρόστιμο

*Καταγγελία του διαιτητή Νικόλαου Ανδρέου κατά του Γεώργιου Γεωργίου, προπονητή της ΕΝΑΔ που αποβλήθηκε γιατί μετά την λήξη του πρώτου ημιχρόνου κατά την διαδρομή του διαιτητή προς την είσοδο του στα αποδυτήρια, πλησίασε την διαιτητική ομάδα για να διαμαρτυρηθεί και μετά έβρισε τον διαιτητή  στον αγώνα Πρωταθλήματος  Νέων  Κ-19 Γ’  Κατηγορίας, Β’ Φάσης, Α’ Ομίλου ΠΟ Ορμήδειας – ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς/19.02.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγώνες και πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ Λεμεσού:
(α) για μεταφορά εντός του γηπέδου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς) στην κερκίδα κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα (έσπασαν καθίσματα) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(δ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από οπαδούς της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα (μπύρες, ζιβανία) κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφαλαίου VII της Προκήρυξης του Κυπέλλου Coca Cola A’, Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022/23 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
(ε) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του Κεφαλαίου Χ του άρθρου 8  της  Προκήρυξης  Πρωταθλήματος  Κυπέλλου COCA - COLA περιόδου 2022-2023. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
στον  αγώνα  Κυπέλλου COCA  - COLA  ΑΕΛ Λεμεσού – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου/14.02.2023

*Καταγγελία κατά της Νέας Σαλαμίνας για ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα (έσπασαν καθίσματα) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών  Κανονισμών  της  ΚΟΠ στον   αγώνα   Κυπέλλου COCA - COLA  Α’  B’ Κατηγορίας ΑΕΛ Λεμεσού – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου/14.02.2023
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της Πάφος FC λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του Κεφαλαίου Χ του άρθρου 8  της  Προκήρυξης  Πρωταθλήματος Κυπέλλου COCA - COLA περιόδου 2022-2023. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ στον  αγώνα  Κυπέλλου COCA - COLA  ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς – ΠΑΦΟΣ FC/15.02.2023.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά:
(1) της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας:
(α) για επεισόδιο που προκάλεσε οπαδός της ομάδας μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου που απείλησε να προκαλέσει και/ή προκάλεσε ζημιά σε άτομο εντός του σταδίου (έριξε αναπτήρα στο κεφάλι του τέταρτου διαιτητή του αγώνα με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του) κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για μεταφορά εντός του γηπέδου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυρσούς) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυρσούς) στην κερκίδα πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο (κροτίδες) κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο

(2) του ΤΑΚΗ ΚΟΦΤΕΡΟΥ Λοιπό Προσωπικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς τον Α’ βοηθό διαιτητή μετά το τέλος του Α’ ημιχρόνου (τον πλησίασε και με απειλητικό ύφος τον πρόσβαλε)  κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον  αγώνα  Κυπέλλου COCA - COLA  Α’  B’ Κατηγορίας ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/15.02.2023

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) για μεταφορά εντός του γηπέδου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυρσούς, καπνογόνα) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυρσούς, καπνογόνα) στην κερκίδα πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα στην κερκίδα κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον  αγώνα  Κυπέλλου COCA - COLA  Α’  B’ Κατηγορίας ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/15.02.2023

*Καταγγελία κατά:
(α) του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων παιδιών επαναφοράς της μπάλας  κατά τη διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση των άρθρων 40-47 του κεφαλαίου VII της Προκήρυξης του Κυπέλλου Coca Cola A’, Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022/23 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ, Γενικού Αρχηγού του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου προς τους διαιτητές του VAR (άνοιξε την πόρτα του ΒΑΝ του VAR και επιτέθηκε φραστικά στους διαιτητές με απειλές και απείλησε τον υπεύθυνο διαιτητή του VAR) κατά παράβαση των άρθρων 4(γ), 9(η) και 9(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Αποκλεισμός 2 αγώνες και πρόστιμο
στον  αγώνα  Κυπέλλου COCA - COLA  Α’  B’ Κατηγορίας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου /16.02.2023

*Καταγγελία κατά:
(1) της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου:
(α) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από οπαδούς της ομάδας κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου (μπύρες) κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφαλαίου VII της Προκήρυξης του Κυπέλλου Coca Cola A’, Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022/23 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
(2) του ΑΝΤΡΕΑ ΣΑΝΤΗ Προέδρου της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε στο τέλος του αγώνα προς το διαιτητή στο χώρο των αποδυτηρίων (απευθύνθηκε προς το διαιτητή με άγριες διαθέσεις και με απειλητικό τρόπο τον πρόσβαλε κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον  αγώνα  Κυπέλλου COCA - COLA  Α’  B’ Κατηγορίας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου /16.02.2023

*Καταγγελία κατά της ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ Πολεμιδιών:
(α) για μεταφορά εντός του γηπέδου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς) στην κερκίδα πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα στην κερκίδα κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για χρήση λέιζερ από οπαδούς της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα που είχε στόχο τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου/17.02.2023 (24η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού:
(α) για μεταφορά εντός του γηπέδου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς, κροτίδες) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς, κροτίδες) στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα (κροτίδες) κατά παράβαση των άρθρων 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/18.02.2023 (24η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ Λεμεσού:
(α) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα (93ο λεπτό) που είχαν στόχο ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας  κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΕΚ Λάρνακας/19.02.2023 (24η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ Λάρνακας λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΕΚ Λάρνακας/19.02.2023 (24η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(1)  του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) για επεισόδια που προκάλεσαν παράγοντες και ποδοσφαιριστές της ομάδας στο χώρο που οδηγεί στα αποδυτήρια (φυσούνα) που είχαν στόχο του διαιτητές του αγώνα (έσπρωχναν ,φώναζαν και εμπόδιζαν τους διαιτητές να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια τους) κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα που είχαν στόχο το διαιτητή του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα (έσπασαν καθίσματα) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(δ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από οπαδούς της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα (ζιβανία, μπύρες, βότκα) κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφαλαίου VII της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022/23 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
(ε) για μεταφορά εντός του γηπέδου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(στ) για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες) στην καταπακτή κατά τη διάρκεια του αγώνα στην κερκίδα κατά παράβαση των άρθρων 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(ζ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο

(2) του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ, Προέδρου του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο των αποδυτηρίων ( φυσούνα – έσπρωχνε και φώναζε προς τους διαιτητές και πρόσβαλε και απείλησε το διαιτητή του αγώνα) κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) , 9(β) και 9(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Αποκλεισμός 2 αγώνες και πρόστιμο
(3) του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, εφόρου ποδοσφαίρου του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο των αποδυτηρίων (φυσούνα – έσπρωχνε, φώναζε προς τους διαιτητές και προσπαθούσε να τους εμποδίσει να κατευθυνθούν προς τα αποδυτήριά τους)  κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) , 9(β) και 9(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Αποκλεισμός 2 αγώνες και πρόστιμο
(4) του ΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ, αναλυτή Ποδοσφαίρου του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο των αποδυτηρίων (φυσούνα – έσπρωχνε, φώναζε προς τους διαιτητές και προσπαθούσε να τους εμποδίσει να κατευθυνθούν προς τα αποδυτήριά τους)  κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) , 9(β) και 9(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Αποκλεισμός 2 αγώνες και πρόστιμο
(5) του ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΤΕΒΙΝΟΥ, Εκπροσώπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ Λευκωσία για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο (ως μη εξουσιοδοτημένο άτομο εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και επέδειξε αντιαθλητική  συμπεριφορά  προς  το  διαιτητή  του αγώνα τον  ειρωνεύτηκε  και  τον απείλησε)  κατά  παράβαση  των  άρθρων 4(γ),10.2(α)  και 9(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Αποκλεισμός 2 αγώνες και πρόστιμο
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς/19.02.2023 (24η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά:
(α) του ΑΡΗ Λεμεσού λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) του ALIAKSEI SHPILEUSKI προπονητή του ΑΡΗ γιατί ενώ ήταν τιμωρημένος με ποινή αποκλεισμού και βρισκόταν στην κερκίδα του σταδίου κατά την διάρκεια του πιο πάνω αγώνα επικοινωνούσε και έδινε οδηγίες μέσω ενδοεπικοινωνίας με τον υπηρεσιακό προπονητή που βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας κατά παράβαση του άρθρου 75  των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση:
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου/18.02.2023 (24η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου:
(α) για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων παιδιών επαναφοράς της μπάλας  κατά τη διάρκεια του αγώνα (90ο λεπτό του αγώνα) κατά παράβαση των άρθρων 40-47 του κεφαλαίου VII της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος CYTA  περιόδου 2022/23 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για επεισόδιο που προκάλεσε άτομο της ομάδας κατά την διάρκεια του ημιχρόνου στον χώρο των αποδυτηρίων που είχε στόχο τους διαιτητές του αγώνα (ως μη εξουσιοδοτημένο άτομο χωρίς κονκάρδα εισήλθε στον χώρο των αποδυτηρίων πρόσβαλε τους διαιτητές  και απείλησε τον διαιτητή του αγώνα) κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ) και 5 των Πειθαρχικών Κανονισμών και των άρθρων 37 και 38 του κεφαλαίου VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από οπαδούς της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα (μπύρες) κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφαλαίου VII της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος CYTA A’ Φάση περιόδου 2022/23 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
Απόφαση: Πρόστιμο
στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΠΑΦΟΣ FC/20.02.2023 (24η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της Πάφος FC στον  αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου – ΠΑΦΟΣ FC/20.02.2023 (24η αγωνιστική) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΤΤΙΧΗ Γυμνασίαρχου του Εθνικού Άχνας για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα (61ο λεπτό - τον πρόσβαλε) κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών και του άρθρου 30 του Κεφαλαίου ΧΙΙ της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 στον αγώνα  Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Ά Όμιλος ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου/14.02.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΟΘΕΛΛΟΥ Αθηαίνου:
(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων παιδιών επαναφοράς της μπάλας  κατά τη διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση των άρθρων 40-47 του Κεφαλαίου VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορία περιόδου 2022-2023
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για φτύσιμο από οπαδούς της ομάδας προς τον Β’ βοηθό διαιτητή  κατά την διάρκεια του Α’ ημιχρόνου και προς τους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας κατά τη διάρκεια του Α’ και Β’ ημιχρόνου κατά παράβαση του άρθρου 10.2(στ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα  Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Ά Όμιλος ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου – ΠΕΓΕΙΑ 2014/17.02.2023 (6η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΕΖ γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα  Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Ά Όμιλος ΑΕΖ Ζακακίου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου/19.02.2023 (6η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του σωματείου ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Ά Όμιλος ΑΕΖ Ζακακίου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου/19.02.2023 (6η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του Εθνικού Άχνας στον αγώνα  Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Ά Όμιλος Εθνικός  Άχνας - ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος/19.02.2023 (6η αγωνιστική).

(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα που είχαν στόχο τους διαιτητές 
Απόφαση: Πρόστιμο, ένας αγώνας χωρίς φιλάθλους και ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων για δύο αγώνες. 

*Καταγγελία κατά του ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Ά Όμιλος Εθνικός Άχνας – ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος/19.02.2023 (6η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά:
(α) του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ Λοιπό Προσωπικό της ΕΛΗΑΣ Λυθροδόντα  για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο προς το διαιτητή και τον Β’ βοηθό διαιτητή (τους εξύβρισε)  κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Αποκλεισμός 2 αγώνες και πρόστιμο
(β) της ΕΛΗΑΣ Λυθροδόντα γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο
στον αγώνα  Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Β’ Όμιλος Εθνικός Λατσιών – ΕΛΗΑ Λυθροδόντα/18.02.2023 (5η αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΟΥΜΠΑΡΗ Γυμνασίαρχου του ΘΟΙ Λακατάμιας για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς τους διαιτητές μετά το τέλος του αγώνα ( εισήλθε στα αποδυτήρια των διαιτητών, επιτέθηκε λεκτικά και απείλησε  το διαιτητή του αγώνα και πρόσβαλε τη διαιτητική ομάδα)  κατά παράβαση των άρθρων 4(γ) και 9(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ και του άρθρου 30 του Κεφαλαίου ΧΙΙ της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 στον αγώνα  Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, Β’ Φάση,  Β’ Όμιλος  ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΘΟΙ Λακατάμιας - ΠΟ Ορμήδειας /18.02.2023 (5η αγωνιστική).
Απόφαση: Αποκλεισμός 3 αγώνες και πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΑΕΠ Πολεμιδιών γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Ά Όμιλος ΑΕΠ Πολεμιδιών – ΕΘΝΙΚΟΣ Άσσιας/18.02.2023 (5η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΝΑ  γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Β’ Όμιλος ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας – ΚΟΥΡΡΗΣ Ερήμης/18.02.2023 (5η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών γιατί δεν κατέβαλε τα δικαιώματα των διαιτητών κατά την ημέρα του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφαλαίου ΧVΙ της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022/2023  στον αγώνα  Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας, A’ Φάση ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας/29.01.2023 (15η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο, εκτός αν πληρωθεί εντός 30 ημερών

*Μη διεξαχθείς αγώνας Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας, Α’ Φάση ΑΕΠ Πολεμιδιών – ΕΛΗΑ Λυθροδόντα /15.02.2023 (17η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της ΑΕΠ, πρόστιμο στην Εληά

*Καταγγελία κατά της ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών γιατί δεν κατέβαλε τα δικαιώματα των διαιτητών κατά την ημέρα του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφαλαίου ΧVΙ της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022/2023  στον αγώνα  Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, Β’ Όμιλος ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών - ΠΟ Ξυλοτύμπου2006/19.01.2023(1η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο, εκτός αν πληρωθεί εντός 30 ημερών

*Καταγγελία κατά της ΕΝΑΔ γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, A’ Όμιλος ΠΟ Ορμήδειας - ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς/19.02.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του σωματείου ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου γιατί προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 10 λεπτά (καθυστερημένη άφιξη γιατρού), κατά παράβαση του άρθρου 4(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. στον αγώνα  Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’ Κατηγορίας, Β’ Φάση, A’ Όμιλος ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου - ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος/19.02.2023(1η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Μη  διεξαχθείς αγώνας  Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’  Κατηγορίας, Β’ Φάση ΕΛΗΑ Λυθροδόντα – ΕΘΝΙΚΟΣ Λατσιών /19.02.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Εθνικού, πρόστιμο στην Εληά

*Μη  διεξαχθείς αγώνας  Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Γ’  Κατηγορίας, Β’ Φάση ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΑΣΠΙΣ Πύλας/19.02.2023 (1η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της Ασπίς, πρόστιμο στην ΑΠΕΠ

*Μη   διεξαχθείς  αγώνας  Πρωταθλήματος  Παίδων  Κ-17  ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Λατσιών – ΑΕΖ Ζακακίου /15.02.2023 (15η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Παρθενώνα, πρόστιμο στην ΑΕΖ

*Μη διεξαχθείς  αγώνας  Πρωταθλήματος  Παίδων  Κ-17  ΑΕΖ Ζακακίου – ΕΘΝΙΚΟΣ Άχνας/19.02.2023 (16η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Εθνικού, πρόστιμο στην ΑΕΖ

*Μη  διεξαχθείς  αγώνας  Πρωταθλήματος  Παίδων  Κ-16  Ελπίδα Λιοπετρίου – ΠΟ Ξυλοτύμπου 2006/15.02.2023 (15η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της Ελπίδας, πρόστιμο στην Ξυλοτύμπου

*Μη  διεξαχθείς  αγώνας  Πρωταθλήματος  Παίδων  Κ-16  ΠΟ Ξυλοτύμπου 2006 – ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου /19.02.2023 (16η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της ΜΕΑΠ, πρόστιμο στην Ξυλοτύμπου

*Καταγγελία κατά του ΕΡΜΗ Αραδίππου γιατί είχε εγγεγραμμένο στο φύλλο αγώνος ιατρό και βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο στον πάγκο της ομάδας μη προσοντούχος ιατρός κατά παράβαση των όσων καθορίζονται στο άρθρο 48.1 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 και της Προκήρυξης Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων περιόδου 2022-2023 και των άρθρων 2 και 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 Β’ Κατηγορίας ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ Μόρφου/19.02.2023 (18η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΕΡΜΗ Αραδίππου γιατί είχε εγγεγραμμένο στο φύλλο αγώνος ιατρό και βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο στον πάγκο της ομάδας μη προσοντούχος ιατρός κατά παράβαση των όσων καθορίζονται στο άρθρο 48.1 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 και της Προκήρυξης Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων περιόδου 2022-2023 και των άρθρων 2 και 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα  Πρωταθλήματος Παίδων Κ-17 περιόδου 2022-2023 ΕΡΜΗΣ Αραδίππου – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας/19.02.2023 (16η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας για ανάρτηση πανό από οπαδούς της ομάδας ακατάλληλο για αθλητικές εκδηλώσεις με υβριστικό περιεχόμενο κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Futsal Ανδρών Β’ Φάσης ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας /17.02.2023 (1η αγωνιστική)
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ Κ-15 Leopards CYPRUS A για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας στην κερκίδα που είχαν επίδραση και στον εσωτερικό χώρο του σταδίου (εντός του αγωνιστικού χώρου) και/ή δημιούργησαν αναταραχή και στην διακοπή του αγώνα στο 10 λεπτό του 2ου ημιχρόνου κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15 Leopards A’ Φάση, Β’ Όμιλος ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ Κ-15 Leopards CYPRUS A–ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου Κ-15 Leopards CYPRUS A/18.02.2023 (8η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου Κ-15 Leopards CYPRUS A για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας στην κερκίδα που είχαν επίδραση και στον εσωτερικό χώρο του σταδίου (εντός του αγωνιστικού χώρου) και/ή δημιούργησαν αναταραχή και στην διακοπή του αγώνα στο 10 λεπτό του 2ου ημιχρόνου κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15 Leopards A’ Φάση, Β’ Όμιλος ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ Κ-15 Leopards CYPRUS A – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου Κ-15 Leopards CYPRUS A/18.02.2023 (8η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της Αθανασίας Κασσιανής, προπονήτριας ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου Κ-15 Leopards CYPRUS A, για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε κατά τη διάρκεια του αγώνα (10ο λεπτό Β ημιχρόνου) η οποία αρνούμενη να ακολουθήσει τις υποδείξεις του διαιτητή, τον προκαλούσε, γεγονός που προκάλεσε ένταση στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα στο 10ο λεπτό του Β’ ημιχρόνου, κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ και της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15.
Απόφαση: Αποκλεισμός 2 αγώνες και πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του  Μάριου Σταδιώτη Γενικού Διευθυντή της ΑΕΛ Λεμεσού αναφορικά με αναρτήσεις του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με τη διαιτησία μετά τον αγώνα ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΕΚ Λάρνακας  ημερομηνίας 19/02/2022 που:

Α. θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτονται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτονται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της
Β. θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων
Γ. είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) και των άρθρων 5, 9(ιε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και του άρθρου 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του Κώστα Χριστοδούλου, Προέδρου της ΔΟΞΑΣ Κατωκοπιάς αναφορικά με αναρτήσεις του στα Μ.Μ.Ε στις 20.02.2023 σχετικά με τη διαιτησία μετά τον αγώνα ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς ημερομηνίας 19.02.2023 που:

Α. θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτονται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτονται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της
Β. θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων
Γ. είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) και των άρθρων 5, 9(ιε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και του άρθρου 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας αναφορικά με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20.02.2023  και δημοσιοποιήθηκε στα Μ.Μ.Ε  για δηλώσεις του προπονητή της ομάδας και του εκπροσώπου τύπου του σωματείου που έγιναν στις 19.02.2023 μετά τον αγώνα ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας - ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς ημερομηνίας 19/02/2023 αναφορικά με την διαιτησία και το VAR που:

Α. θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτονται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτονται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της
Β. θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων
Γ. είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) και των άρθρων 5, 9(ιε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και του άρθρου 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του VLADAN MILOJEVIC Προπονητή του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας για δηλώσεις που έγιναν στις 19.02.2023 μετά τον αγώνα ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς ημερομηνίας 19.02.2023  αναφορικά με την διαιτησία και το VAR οι οποίες:

Α. θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτονται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτονται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της
Β. θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων
Γ. είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) και των άρθρων 5, 9(ιε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και του άρθρου 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του Νεκτάριου Πετεβίνου Εκπρόσωπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας για δηλώσεις που έγιναν στις 19.02.2023 μετά τον αγώνα ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς ημερομηνίας 19.02.2023  αναφορικά με την διαιτησία και το VAR οι οποίες:

Α. θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτονται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτονται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της.
Β. θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων.
Γ. είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό.
κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) και των άρθρων 5, 9(ιε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και του άρθρου 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του  Χριστόφορου Τορναρίτη, Γενικού Αρχηγού του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας αναφορικά με αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στις 20.02.2023 και οι οποίες  αναδημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ  αναφορικά με την διαιτησία μετά τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας - ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας ημερομηνίας 20/02/2023, οι οποίες:

Α. θίγουν ή μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και/ή συγκεκριμένης διαιτησίας και/ή συγκεκριμένου διαιτητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα διαιτητή και/ή άπτονται διαιτησίας που πρόκειται να γίνει η διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα και/ή άπτονται φάσεων αγώνα και/ή αποφάσεων του διαιτητή σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνα και/ή αγώνα που διεξήλθε στο παρελθόν και/ή δηλώσεις που προτρέπουν την Επιτροπή Διαιτησίας και/ή τον  Διευθυντή για να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αναφορικά με διαιτησία αγώνα ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των παρατηρητών και/ή συγκεκριμένου παρατηρητή και/ή θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια και/ή την προσωπικότητα παρατηρητή και/ή άπτονται της βαθμολογίας που ο παρατηρητής και/ή γενικά του Φύλλου Αγώνα που συντάσσει ο παρατηρητής για συγκεκριμένο αγώνα, ή θίγουν ή μειώνουν το κύρος των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή άπτονται του έργου της Επιτροπής Διαιτησίας και/ή του Διευθυντή της
Β. θίγουν ή μειώνουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και/ή το κύρος οποιουδήποτε ατόμου που ενέχεται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αξιωματούχου ή μέλους σωματείου, αξιωματούχου, ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και/ή θίγουν ή μειώνουν οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, αφορούν διαιτησία που πρόκειται να γίνει ή διαιτητή που έχει ορισθεί για να διαιτητεύσει αγώνα που έπεται των δηλώσεων
Γ. είναι εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τιμίου παιχνιδιού και/ή που μπορεί να συμβάλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος και/ή λειτουργών του αθλήματος και/ή που μπορεί να συμβάλουν και/ή να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελοιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή άτομα που ενέχονται σε αυτό
κατά παράβαση του άρθρου 2 και όπως τούτα ορίζονται στο άρθρο 4(ιστ)(i), (ii) και (iii) και των άρθρων 5, 9(ιε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και του άρθρου 7 Κεφάλαιο ΧΧ Προκήρυξη Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.
Απόφαση: Πρόστιμο