Τηλεόραση Ραδιόφωνο
 σταδιο αλφαμεγα

Η διοργάνωση της τελικής φάσης του EURO U17 το 2024 αποτελεί τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση που έχει αναλάβει ποτέ η Κύπρος και οι οργανωτικές διεργασίες στην Ομοσπονδία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η διοργάνωση θα γίνει από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου 2024 και σε αυτήν θα συμμετάσχουν 16 Εθνικές ομάδες Παίδων Κ-17, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Κύπρου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κατατεθεί στην UEFA από την ΚΟΠ, ο τελικός θα γίνει στο Στάδιο Άλφαμεγα στη Λεμεσό και το εναρκτήριο παιχνίδι στο ΑΕΚ Αρένα στη Λάρνακα. 

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα οριστικοποιηθούν όλα τα στάδια που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες καθώς και οι χώροι διαμονής των ξένων αποστολών.

Η UEFA δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτού του είδους τις διοργανώσεις αφού η ηλικία κάτω των 17 ετών είναι η μικρότερη που αγωνίζεται σε επίσημη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Τίθενται πολύ αυστηρές προδιαγραφές τις οποίες η διοργανώτρια χώρα οφείλει να ακολουθεί πιστά και προς αυτή την κατεύθυνση, τα εμπλεκόμενα τμήματα της ΚΟΠ έχουν αρχίσει δουλειά εδώ και μερικές εβδομάδες.

Ήδη έγιναν συναντήσεις στην Κύπρο με αξιωματούχους της UEFA και δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές ενώ  παρόμοιες επισκέψεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που η Κύπρος διοργάνωσε ξανά τελική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν πριν 25 χρόνια, το 1998. Τότε, διοργανώθηκε η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων.

Μια τέτοια διοργάνωση, αναμένεται να προσελκύσει και πολλούς φιλάθλους από όλη την Ευρώπη,  κάτι που θα έχει μεγάλα οφέλη και στην οικονομία της χώρας μας.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του EURO U17 2024 θα οριστικοποιηθούν το Μάρτιο του 2024, αφού προηγηθούν, η προκριματική φάση το ερχόμενο Φθινόπωρο και ο Elite Round το Μάρτιο του 2024.  Η Κύπρος, ως διοργανώτρια χώρα θα συμμετάσχει σε τελική φάση χωρίς προκριματικά.