Τηλεόραση Ραδιόφωνο
3

Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη ανακοίνωσαν επίσημα την κοινή τους υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.
Συνέντευξη Τύπου διεξήχθη την Τρίτη (7/2) στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες. Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών της Αργεντινής, της Ουρουγουάης, της Χιλής και της Παραγουάης ανακοίνωσαν την κοινή υποψήφια τους για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Πρόκειται για ένα... επετειακό τουρνουά, 100 χρόνια μετά το πρώτο Μουντιάλ που διεξήχθη στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό κόντρα στην Αργεντινή. Η Ουρουγουάη δεν μπορούσε να στηρίξει οικονομικά το πρότζεκτ και ζήτησε την συνεργασία άλλων χωρών της Νότιας Αμερικής για τη διοργάνωση του τουρνουά. Άξιο αναφοράς πως η Βραζιλία δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Η FIFA θα αποφασίσει την ανάθεση του Μουντιάλ του 2030 στο 74ο συνέδριο της που θα πραγματοποιηθεί το 2024. Θυμίζουμε πως υπάρχουν φήμες και για κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας.