Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σδσδ

Μεγάλη συνέντευξη στην Ελλαδική ιστοσελίδα Gazzetta.gr παραχώρησε ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Σκοπελίτης, ο οποίος για 10 χρόνια αγωνίστηκε στο νησί μας, με την Ανόρθωση, την ΑΕΚ και την Νέα Σαλαμίνα. Μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του αναφέρεται στην πρώτη φορά που αποχώρησε από την Ανόρθωση και στην πρόταση της Ομόνοιας με τα διπλά λεφτά!

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του για τις Κυπριακές ομάδες:

Για την αποχώρηση του από την Ανόρθωση: «Πήγα στον Ατρόμητο τον Γενάρη δανεικός με οψιόν αγοράς από την Ανόρθωση. Κι ο Ατρόμητος αγοράζει τη ρήτρα. Συμβαίνει άλλο τρελό σκηνικό: Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και βάζω το γκολ στο ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση. Είμαστε στο +9. Αυτό συμβαίνει το Σάββατο, την Τρίτη πληρώνει ο Ατρόμητος τη ρήτρα και λέω "φεύγω". Ναι, έχει γίνει τέτοιο σκηνικό».

σδ

Για την επιστροφή του στην Κύπρο και την δελεαστική πρόταση της Ομόνοιας: «Κύριος. Εγώ από τη στιγμή που θα πήγαινα πάλι στην Κύπρο, ήθελα να πάω μόνο στην Ανόρθωση γιατί ένιωθα ότι τους είχα πουλήσει. Με ήθελαν όλες οι ομάδες. Και η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ. Και μόλις υπέγραψα τη λύση του συμβολαίου για να πάω στην Ανόρθωση, μου λέει: "Για να μη νομίζεις ότι σου πούλησα εκδούλευση, σου λέω ότι μέχρι και πέντε λεπτά πριν με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έδιναν περισσότερα χρήματα". Εκείνη τη χρονιά η Ομόνοια είναι πολύ δυνατή οικονομικά. Μου έδιναν σχεδόν τα διπλά λεφτά, αλλά επειδή τον Γενάρη τους είχα πει "φεύγω", ένιωθα ότι μόνο εκεί έπρεπε να παίξω».

Για το τέλος της καριέρας του στη Νέα Σαλαμίνα:  «Στα 38-39 πήγα στη Νέα Σαλαμίνα. Μικρή ομάδα, οικογενειακή, ωραία ομάδα. Πέρασα καλά τα δύο τελευταία μου χρονιάκια. Το πρωτάθλημα της Κύπρου έχει λίγες ομάδες και είναι δύσκολο να είσαι άνετος. Την πρώτη χρονιά σωθήκαμε εύκολα, τη δεύτερη ζοριστήκαμε. Εκατσα 10 χρόνια στην Κύπρο, 10 χρόνια είναι πολλά! Σκέψου ότι έπαιξα 10 χρόνια στην Κύπρο και αν δεν έπεφτε ο Ατρόμητος μπορεί να μην γυρνούσα πάλι».

Για την ζωή του στην Κύπρο: «Κουράστηκα. Πήγα στην Κύπρο με την κοπέλα μου και γυρίσαμε στην Ελλάδα με δύο παιδιά. Εκεί γεννήθηκαν τα παιδιά μου. Ήταν σημαντικό ότι δεν είχα τελειώσει σαν παίκτης ακόμη. Δεν μπορούσα να το δεχτώ ότι θα σταματήσω "μαχαίρι". Ήταν κι η συγκυρία ότι το Αιγάλεω θα ήταν καλά και για εμένα θα ήταν όμορφο να σταματήσω εκεί που ξεκίνησα. Είναι και καλοί άνθρωποι αυτοί που έχουν το Αιγάλεω. Ο Άρης Παλτόγλου είναι ωραίος τύπος, καλό παιδί και είχε έναν καλό προπονητή, τον Καλοπήτα. Παρόλο που αρχικά χάρηκα, δεν το ευχαριστήθηκα».