Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ντανι αλβες

Ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα και της Βραζιλίας, Ντάνι Άλβες, βρίσκεται υπό έρευνα για τον ισχυρισμό ότι επιτέθηκε σεξουαλικά μια γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Ισπανία τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας.
Ο Άλβες αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ξεκίνησε διαδικασία «για φερόμενο έγκλημα σεξουαλικής επίθεσης ως αποτέλεσμα της καταγγελίας που κατέθεσε μια γυναίκα για γεγονότα που φέρεται να συνέβησαν σε νυχτερινό κέντρο στη Βαρκελώνη τον περασμένο μήνα».

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε συγκεκριμένα το όνομα του Άλβες, αλλά μια εκπρόσωπος του δικαστηρίου επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ήταν το πρόσωπο για το οποίο έγινε η καταγγελία. 

Ισπανικά Mέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι μια γυναίκα είχε κατηγορήσει τον Άλβες ότι την άγγιξε κάτω από τα εσώρουχά της χωρίς τη συγκατάθεσή της όταν ήταν με φίλους σε ένα νυχτερινό κέντρο στα τέλη Δεκεμβρίου 2022.

Ένας εκπρόσωπος του Άλβες, ο οποίος ζήτησε από το Reuters να σχολιάσει, είπε ότι ο παίκτης «αρνείται κατηγορηματικά» όλους τους ισχυρισμούς. Ο Άλβες βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Μεξικό και παίζει για την Πούμας UNAM.

Ο Άλβες σε συνέντευξή του στον Antena 3 την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι ήταν στο κλαμπ με άλλους ανθρώπους, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά. «Χόρευα και περνούσα καλά χωρίς να εισβάλω στο χώρο κανενός», είπε. «Δεν ξέρω ποια είναι αυτή η κυρία... Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό σε μια γυναίκα; Όχι.»

Ο Ντάνι Άλβες έγινε ο γηραιότερος Βραζιλιάνος που έπαιξε σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου όταν ήταν αρχηγός της ομάδας εναντίον του Καμερούν στο Κατάρ νωρίτερα τον Δεκέμβριο. Κατέχει επίσης το ρεκόρ για τα περισσότερα τρόπαια καριέρας, συνολικά 43.