Τηλεόραση Ραδιόφωνο
dsds

Τα περισσότερα likes στην ιστορία του Instagram έχει αυτή τη στιγμή η φωτογραφία που απεικονίζει τον Λιονέλ Μέσι να κρατάει το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου που κατέκτησε με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής πριν από λίγες εβδομάδες. Το συγκεκριμένο ενσταντανέ έχει συγκεντρώσει πάνω από 74,4 εκατομμύρια likes, αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι που επιβράβευσαν το στιγμιότυπο είναι πως το συγκεκριμένο κύπελλο που κρατάει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής… δεν είναι το αυθεντικό αλλά μια ρεπλίκα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Μέσι στην αρχή των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του μουντιάλ και πριν γίνει η επίσημη απονομή, πήρε στα χέρια του μια απομίμηση του κυπέλλου που είχαν φτιάξει δύο Αργεντινοί οπαδοί στο Μπουένος Άιρες και το είχαν πάρει μαζί τους στην Ντόχα του Κατάρ. Έτσι όταν έγινε ο γύρος του θριάμβου, οι οπαδοί έδωσαν το κύπελλο αυτό στους παίκτες και από χέρι σε χέρι βρέθηκε να το κρατάει ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής και να το υψώνει προς τον ουρανό. Μάλιστα το καλό είναι πως ούτε ο Μέσι γνώρισε ότι κρατούσε μια απομίμηση, μέχρι που του το αποκάλυψε ξεκαρδισμένος στα γέλια ο συμπαίκτης του, Άνχελ Ντι Μαρία.  

 

Οι δημιουργοί της ρεπλίκας, Πάολα και Μανουέλ δήλωσαν παραχωρώντας συνέντευξη στην Clarin πως «πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, επικοινωνήσαμε με ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στην κατασκευή τροπαίων και τους πήρε έξι μήνες για να το φτιάξουν. Έχει το βάρος του πρωτοτύπου, είναι φτιαγμένο από ρητίνη και χαλαζία στο εσωτερικό και είναι βαμμένο με χρυσό χρώμα. Υπάρχουν λεπτομέρειες, σημάδια και ανάγλυφα που δεν μοιάζουν, αλλά η διαφορά είναι ελάχιστη. Η ιδέα ήταν να το υπογράψουν οι παίκτες, αλλά τελικά το Κύπελλο μπήκε τρεις φορές στον αγωνιστικό χώρο. Την πρώτη φορά, το πήρε ένας συγγενής του Παρέδες. Τη δεύτερη φορά μας το ζήτησαν και ήταν 45 λεπτά, πήγαινε από παίκτη σε παίκτη, από μέλος της οικογένειας σε μέλος της οικογένειας και έβγαζαν φωτογραφίες. Περάσαμε καλά, αλλά το θέλαμε πίσω. Εκεί φώναξα σε μερικούς παίκτες «αν δείτε το κύπελλο που έχει ο Παρέδες, είναι δικό μας» και στο τέλος το έφερε ο Λαουτάρο Μαρτίνες και το υπέγραψε κι αυτός. Όταν αρχίσαμε να βλέπουμε τις φωτογραφίες, συνειδητοποιήσαμε ότι ο Λίο είχε σηκώσει το τρόπαιό μας, καταλήγει το ζευγάρι. Είδαμε λεπτομέρειες, ειδικά στο κάτω μέρος, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι ήταν όντως δικό μας».