Τηλεόραση Ραδιόφωνο
3

Ο Πατρίκ Βιεϊρά πιστεύει ότι ήταν «ηλίθια απόφαση» του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ να κοροϊδέψει τον Κιλιάν Εμπαπέ κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών της Αργεντινής μετά την νίκη επί της Γαλλίας στον τελικό της Κυριακής.

 

Ο Πατρίκ Βιεϊρά, νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Γαλλία το 1998, πρόσθεσε ότι ορισμένοι από τους πανηγυρισμούς, συμπεριλαμβανομένων των συνθημάτων που τραγουδήθηκαν, έδειξαν την «σκοτεινή πλευρά της Αργεντινής».

Ο Μαρτίνεζ κράτησε ένα μωρό-παιχνίδι με το πρόσωπο του Εμπαπέ κατά την διάρκεια της παρέλασης της Αργεντινής με ανοιχτό λεωφορείο στο Μπουένος Άιρες, μια ενέργεια που προκάλεσε κάποιες επικρίσεις για τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα.

Ο Εμπαπέ δέχθηκε επίσης ύβρεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον τελικό και ο Βιεϊρά, που ρωτήθηκε για τον συμπατριώτη του ενόψει του αγώνα της Κρίσταλ Πάλας με την Φούλαμ στην Premier League την Δευτέρα (26/12), καταδίκασε την μεταχείριση που έτυχε ο 24χρονος.

«Όταν μιλάμε για τις ύβρεις και τα σχόλια που δέχτηκε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο Βιεϊρά, «νομίζω ότι αυτό βλάπτει το παιχνίδι και τον ίδιο.

Κάποιες από τις εικόνες που είδα από τον τερματοφύλακα της Αργεντινής αφαίρεσαν λίγο από αυτό που πέτυχε η Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν νομίζω ότι πραγματικά το χρειάζονταν αυτό. Δεν μπορείς να ελέγξεις μερικές φορές τα συναισθήματα ή τις αποφάσεις των ανθρώπων, αλλά αυτή ήταν μια ηλίθια απόφαση από τον Μαρτίνεζ να το κάνει αυτό».

Ο Βιεϊρά μίλησε επίσης για τα συνθήματα που απευθύνονταν στον Εμπαπέ μετά την ήττα της Γαλλίας, μερικά από τα οποία ήταν ρατσιστικά.

«Ήμουν πραγματικά απογοητευμένος γιατί άκουσα τα ίδια συνθήματα με εσάς», πρόσθεσε ο Βιεϊρά. «Ήμουν πραγματικά απογοητευμένος.

Θέλω να έχω μια εικόνα των οπαδών της Αργεντινής με το πάθος και την αγάπη που έδειξαν κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων.

Φυσικά, κέρδισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και στις κερκίδες ήταν οι καλύτεροι.

Θέλω να το έχω αυτό στο μυαλό μου και να μην σκέφτομαι αυτούς τους ηλίθιους οπαδούς που έβαλαν κάποιο σκοτάδι πάνω σε αυτό που πέτυχε η Αργεντινή εντός και εκτός γηπέδου.

Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή».

Πηγή: https://www.fosonline.gr/